• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. december 2017 - FDM

Er familiebilen for lille?

Mange familiebiler for små til storfamilien mener FDM.

Mange familiebiler har ikke plads til hele familien. Særligt hvis der skal være plads til tre autostole på bagsædet, kniber det med pladsen, viser test, FDM har lavet. Mange familiebiler har ikke plads til hele familien. Særligt hvis der skal være plads til tre autostole på bagsædet, kniber det med pladsen, viser test, FDM har lavet.

FDM
 
Det er så som så med ’børnevenligheden’ i selv større familiebiler, hvis man skal have plads til tre børn eller flere, viser ny test, FDM har lavet. 

Familiebiler har langtfra altid plads til hele familien. Tæller familien tre eller flere børn, der sidder i autostole, kniber det ofte med pladsen. Det viser en test, FDM har lavet i samarbejde med en række europæiske bilklubber, hvor man har testet pladsen i forskellige større og mindre biler. 
 
Siden 2010 har FDM løbende været med til at teste over 100 biler i forhold til, hvor familievenlige bilerne er, og hvor nemt det er at montere autostole i dem. Ud af 113 testede biler har kun 37 plads til tre autostole på bagsædet, og kun i 17 af de 37 biler kan der monteres tre på stribe uden besvær.
 
I alt 16 biler er med i den seneste pulje biler, hvoraf fire biler har en tredje stolerække. Som tidligere er det igen de større biler som Citroën Grand C4 Picasso og Peugeot 5008, der også er mest børnevenlige.
 
”Bilproducenterne henvender sig ofte til familier i deres markedsføring. Men når det kommer til stykket, kniber det ofte med pladsen. Især hvis man er en familie med tre børn eller flere, kan det være en udfordring at finde en bil, der faktisk har plads til alle. Det er ikke bare et spørgsmål om komfort, men også om sikkerhed,” siger FDMs biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen.
 
Har man kun brug for at transportere to børn, har stort set alle testens biler god plads på bagsædet. Anderledes forholder det sig, hvis der skal være plads til tre autostole. Og selvom flere af bilerne fås med en tredje stolerække, er den heller ikke en rigtig god løsning. Pladsen her er trang, og det er besværligt at montere autostole. Enkelte producenter tillader det slet ikke.
 
”Børn sidder sikrest på bagsædet. Så selvom flere af bilerne har god plads til autostole på forsædet, og enkelte også har en tredje række, er det på bagsædet, børn bør sidde. Derfor kunne vi godt ønske os, at flere biler havde plads til tre autostole her. Det har kun fire af de 16 biler, vi netop har testet,” siger Søren W. Rasmussen og tilføjer:
 
”Som tidligere år understreger den seneste test vigtigheden af, at man nøje undersøger, om børn og autostole nu også kan være i bilen, inden man køber en bil. Det vil være ærgerligt efterfølgende at opdage, at pladsen enten ikke er god nok, eller at autostolenes placering er uholdbar.”

Mange familiebiler har ikke plads til hele familien. Særligt hvis der skal være plads til tre autostole på bagsædet, kniber det med pladsen, viser test, FDM har lavet. (Foto: FDM/TCS)

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.