• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. december 2017 - FDM

Fradrag udløser ikke prisfald

Flot Euro NCAP-test udløser nyt højt sikkerhedsfradrag.

Efter at måtte 'nøjes' med fire Euro NCAP-stjerner tidligere i år, har Honda Civic fået tilføjet gardin-airbags. Det udløser den vigtige femte stjerner. Efter at måtte 'nøjes' med fire Euro NCAP-stjerner tidligere i år, har Honda Civic fået tilføjet gardin-airbags. Det udløser den vigtige femte stjerner.

FDM

Flot Euro NCAP-test udløser nyt højt sikkerhedsfradrag på stribe. Alligevel afviser flere importører at sænke prisen. Fradraget er allerede indregnet i prisen, hævder de. De manglende prisfald forvirrer forbrugerne, mener FDM.

Euro NCAP-stjernerne fortsætter med at lyse over nye biler. Med endnu et par uger til årets store finale varmer det fælleseuropæiske sikkerhedssamarbejde op med en test med ni nye bilmodeller, hvoraf der er de maksimale fem Euro NCAP-stjerner til otte af bilerne.

For danske bilkøbere er resultatet mere interessant end tidligere, da de mange stjerner udløser det nye høje sikkerhedsfradrag, der alt efter bilens pris betyder en afgiftsrabat på enten 6.800 kr. eller 12.000 kr.

Det er dog langtfra sikkert, at sikkerhedsfradraget havner hos forbrugerne. FDM har kontaktet de danske importører af Honda, BMW og Subaru, der allerede har prissat deres biler. Alle tre importører meddeler, at de på forhånd havde forventet at få fem stjerner, hvorfor sikkerhedsfradraget allerede er indregnet i prisen.

”FDM forstår godt, at importørerne har store forventninger til de nye bilmodeller, men mener alligevel, at det skaber unødig forvirring hos forbrugerne, når et fradrag i registreringsafgiften ikke udløser et prisfald. Vi vil derfor råde bilimportørerne til tydeligt at markere, når en given pris på en ny bil er baseret på en forventning om et femstjernet testresultat,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.

En enkelt mislyd er der dog i testen. Blandt de ni biler gemmer sig nemlig, Citroën e-Mehari.

Som navnet antyder, er der tale om en elbil, som dog ikke finder vej til de danske forhandlere. Og godt for det. e-Mehari får bare tre Euro NCAP-stjerner og har ingen af de sikkerhedssystemer, som efterhånden er standard. Også i dele af kollisionstesten og fodgængertesten falder bilen igennem.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.