• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. februar 2018 - FDM

Billigere at købe ny bil

Den gode nyhed er, at det er blevet billgere at købe ny bil.

Prisen på nye biler er faldet. Til gengæld er det blevet lidt dyrere at eje dem, viser FDMs store bilbudget 2018. (Foto: FDM Prisen på nye biler er faldet. Til gengæld er det blevet lidt dyrere at eje dem, viser FDMs store bilbudget 2018. (Foto: FDM

FDM 

Mens det er blevet væsentligt billigere at købe ny bil, er det kun blevet en smule billigere at eje biler i de forskellige prisklasse. Det viser FDMs bilbudget 2018. Danske bilejere er stadig voldsomt overbeskattet.

2018 begynder med en god og en dårlig nyhed til bilejerne. Den gode er, at det er blevet billigere at købe ny bil. Den dårlige er, at det bliver lidt dyrere at eje den. Alt i alt bliver det dog en smule billigere at være bilejer det kommende år. Det viser FDMs store bilbudget for 2018.
 
Det er ikke bare efterårets afgiftsnedsættelse, der gør det billigere at være bilejere i det nye år. Også præmien på bilforsikringen vil for mange være lavere. Til gengæld er der regnet en højere brændstofpris ind, ligesom der er prisstigninger på driften.
 
”Mest markant er dog ejerafgiften, der næste år stiger seks procent for alle bilejere som følge af pristalsregulering. Derudover stiger den halvårlige ejerafgift igen til juli med omkring 250 kr., men kun for biler der er solgt efter den seneste afgiftsomlægning sidste år. Populært sagt flyttes lidt af afgiften altså fra købet af bilen til det at eje den,” siger forbrugerøkonom i FDM, Allan Skytte Christensen, og tilføjer:
  
”Skal man købe ny bil, skal man derfor være opmærksom på bilens brændstoføkonomi. Både fordi prisen på brændstof ventes at stige en smule det kommende år, men også fordi bilens normtal, altså hvor langt den kører på literen, i langt højere grad vil afspejle sig i den halvårlige ejerafgift. Køber man en ny bil til omkring 200.000 kr., bliver det samlet set dog ikke dyrere at være bilejer i det nye år.”
 
FDMs bilbudget viser, at det samlet set koster 3,73 kr. pr. km, hvis man køber en ny bil til 200.000 kr. Med et gennemsnitligt kørselsbehov svarer det til 75.000 kr. om året eller ca. 6.200 kr. om måneden. Men så er alle udgifter inklusive forsikringer og værditab også regnet med. Det er billigere, end det tidligere har været, og så får man endda mere bil for pengene.
 
Den største post er igen værditabet, som ligger på niveau med tidligere år. Om efterårets afgiftssænkning på sigt få nogen betydning, er endnu for tidligt at sige. Under alle omstændigheder er værditabet noget, man som køber skal være opmærksom på og indregne i sin biløkonomi.
 
”Vores bilbudget viser, at de senere års tendens fortsætter, nemlig at det er blevet billigere at være bilejer. Det er positivt. Men selvom registreringsafgiften nu er blevet sat ned tre år i træk, ændrer det ikke på, at danske bilejere stadig er voldsomt overbeskattet,” siger Allan Skytte Christensen.
 
 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.