• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. februar 2018 - De danske bilimportør

Årets bilsalg ser godt ud

Januar 2018 er der en marginal stigning på 1,9 % på personbiler.

Et blik på segmentfordelingen i januar 2018 Et blik på segmentfordelingen i januar 2018

De danske bilimportør 

Bilbranchen kan godt være glade. Sidste års høje niveau er nemlig stadig intakt og faktisk er der solgt lige knap 374 biler mere i januar i år mod sidste års første måned. I januar er der således solgt 19.908 personbiler mod 19.534 i januar 2017 – en marginal stigning på 1,9%.

Direktør i De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen udtaler:

Vi havde generelt forventninger til, at året startede flot ud efter et særdeles godt bilår i 2017. For selvom det lige nøjagtig ikke blev til et rekordår, var vi bestemt tilfredse. Hos De Danske Bilimportører er vi derfor glade for den gode start på året, om end vi kun har set en enkelt måned indtil videre. Det tyder på, at de sidste to år med tre afgiftsreduktioner, fortsat påvirker forbrugernes interesse for at skifte den gamle bil ud med en nyere model. Og det må siges at være positivt for samfundet, da bilsalget ses som en vigtig indikator for den generelle økonomiske situation. ”

Januars bilsalg blev betydeligt højere end decembers (2017), som lå på 16.516 – altså en stigning på lige knap 21%.

Stigningen skyldes selvfølgelig til dels, at januar traditionelt byder på mange nytårskure i bilhusene med åbent hele weekenden og januarudsalg. Dog er det ikke hele forklaringen, da det slet ikke var samme stigning, vi så sidste år fra december 2016 til januar 2017 (0,7%) – så der er altså ikke tale om en specifik januar-stigning, der går igen år efter år. Min vurdering er, at det er afgiftsreduktionen i efteråret, der nu for alvor har fat og er bundfaldet blandt forbrugerne,” uddyber Direktør i De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen.

Segmenter
Et blik på segmentfordelingen i januar 2018 viser, at B-segmentet (mindre biler) er det mest solgte, med J-segmentet (SUV/Cross over) og C-segmentet (mellemklasse) på hhv. anden- og tredjepladsen. Sammenlignet med januar sidste år, er der sket en forskydning, så A-segmentet (mikrobilerne) nu ikke længere er i top 3. Der er nemlig sket et markant fald i denne klasse, som givetvis skyldes efterårets afgiftsreduktion. Det er dermed et billede på den generelle tendens til, at danskerne har anskaffet sig lidt større biler. J segmentet med de populære crossovers fortsætter den generelle, stigende tendens, og er stadig i fremgang – faktisk er salget af SUV’erne steget med omkring 56% holdt op mod januar 2017.

 

 

 
 
 
 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.