• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. marts 2018 - Toyota Danmark A/S

Toyota AYGO kommer i en ny udgave

Toyota løfter sløret for en yngre og mere dristig udgave af AYGO.

Den nye AYGO fastholder det markante x på fronten, men designet skifter. Den nye AYGO fastholder det markante x på fronten, men designet skifter.

Toyota 


En af de senere års mest populære bilmodeller i Danmark, Toyota AYGO, kommer i en ny udgave. Toyota har netop løftet sløret for en yngre og mere dristig udgave af AYGO, der udover et opdateret design også byder på forbedrede køreegenskaber. Den nye AYGO bliver første gang vist frem i starten af marts ved den internationale biludstilling Geneve Motor Show i Schweiz.

 Hvis man ser en farverig minibil på gaden med et karakteristisk ”x-formet” frontdesign, er der ingen tvivl om, at det er en Toyota AYGO. Det dristige design og de mange muligheder for at gøre bilen mere personlig både udvendigt og indvendigt har været med til at fastholde modellen som en af de mest populære i Danmark de seneste år. Nu er Toyota klar med en ny og forbedret udgave af den populære AYGO.


Den nye AYGO fastholder det markante x på fronten, men designet skifter fra den nuværende todimensionelle oplevelse til et mere markant tredimensionelt design, der giver bilen et endnu mere gennemført og fuldstændigt look.

Derudover vil et nyt for- og baglygtedesign pryde den nye AYGO og visuelt skabe bedre sammenhæng mellem front og bag. En ny unik LED-lyssignatur i baglygterne sørger desuden for, at AYGO bliver let-genkendelig. Sammen med den nye tredimensionelle front syner den nye AYGO derfor også meget mere strømlinet end nogensinde før.

Der bliver tilføjet en ekstra farve til den i forvejen brede farvepalette i form af lilla-tonen Magenta, der fastholder muligheden for at give AYGO et friskt og ungt look. Nydesignede 15” alufælge, der er bliver unik alt efter, hvilken udstyrsvariant man vælger, tilfører den nye AYGO et mere eksklusivt ydre.

 

Inde i kabinen får både sæder og instrumentpanel en opgradering i den oplevede materialekvalitet, mens en 7” stor touch skærm med multimediesystem og indbygget bakkamera fortsat sidder centralt placeret i kabinen, som de fleste kender fra bilen allerede i dag.


Kraftigere motor og mindre kabinestøj
Der har været stort fokus på at forbedre køreegenskaberne i den nye AYGO, hvor det især har været i højsædet at øge kørekomforten for både chauffør og passagerer ved at formindske støjniveauet i kabinen.

Den prisvindende trecylindrede 1.0-liters benzinmotor fra Toyota er blevet opdateret og yder fremover 72 hestekræfter – tre flere end i dag – og fremstår derfor mere kraftfuld. Samtidig er området, hvor bilen yder sit maksimale drejningsmoment, udvidet, så man ved lavere omdrejninger end i dag kan få fuldt udbytte af alle motorkræfter. Det er med til at give en endnu bedre køreoplevelse især i byen.

 

Selv om motoren i den nye AYGO bliver kraftigere, har Toyota-ingeniørerne virkelig lagt sig i selen og formået at mindske brændstofforbruget, så bilen kommer til at køre længere end de gennemsnitlige 26,3 km/l ved blandet kørsel, som den nuværende AYGO kan køre i dag. Og på trods af at nye AYGO endda også har fået testet brændstofforbrug og CO2-udledning efter den nye og mere virkelighedstro WLTP-målemetode, falder udledningen fra 88 til 86 gram CO2 pr. km.

 

Hjulophænget på den nye AYGO er blevet ændret sammen med en opdatering af styringssoftwaren, og det har ifølge Toyota givet bilen mere adrætte køreegenskaber. Sidst men ikke mindst er det fortsat muligt at få AYGO med Toyotas vigtige sikkerhedspakke Toyota Safety Sense, der rummer både automatisk nødbremse og vognbaneassistent, der advarer, hvis man utilsigtet kommer til at krydse vejstriberne.


Den nye AYGO får verdenspremiere ved Geneve Motor Show i Schweiz, der foregår fra 8.-18. marts, og lander i Danmark til sommer.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.