• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. marts 2018 - Toyota Danmark A/S

Toyota Research Institute

Softwaren til selvkørende biler, hvilket er med til at sætte skub i toyotas udvikling.

Det er afgørende for Toyotas udviklingsplaner inden for selvkørende teknologier er software i høj kvalitet. Det er afgørende for Toyotas udviklingsplaner inden for selvkørende teknologier er software i høj kvalitet.

Toyota Danmark A/S 

Toyota opretter et helt nyt selskab med navnet Toyota Research Institute-Advanced Development (TRI-AD) i Tokyo i slutningen af marts. Selskabet skal udvikle software til selvkørende biler og dermed være med til at sætte yderligere skub i Toyotas udvikling af selvkørende teknologier. Der vil fra begyndelsen være 300 ansatte – og på sigt i alt 1.000 medarbejdere – i det nye selskab, som Toyota og to samarbejdsparter investerer godt 17 mia. kr. i.

 
Toyota skruer ekstra op for udviklingen af selvkørende biler. En af verdens største producenter af mobilitetsløsninger søsætter i slutningen af marts i Tokyo et helt nyt selskab, der skal udvikle software til selvkørende biler.
 
Selskabet, der får navnet Toyota Research Institute-Advanced Development (TRI-AD), planlægger at ansætte hele 1.000 nye medarbejdere på sigt – hvoraf de 300 allerede skal begynde i slutningen af måneden.
 
Øverste chef for TRI-AD bliver Dr. James Kuffner, der kommer fra en position som chef for den teknologiske afdeling i Toyotas store amerikanske udviklingscenter Toyota Research Institute.
 
”Det er afgørende for Toyotas udviklingsplaner inden for selvkørende teknologier, at vi får opbygget et grundlæggende softwarefundament i høj kvalitet. Vores nye virksomheds mission er at sætte ekstra fart på udviklingen af software på en mere effektiv og disruptiv måde ved bl.a. at øge Toyotas evner gennem ansættelse af nogle af verdens dygtigste software-ingeniører. Vi vil ansætte fra hele verden, og jeg glæder mig meget til at lede denne indsats,” siger Dr. James Kuffner.
 
Voldsom transformation
Bilindustrien gennemgår i disse tider en voldsom transformation. Det vil være afgørende for ens succes, at man er med helt fremme i udvikling af højkvalitets-software og big data fra connected biler – altså biler, der er forbundet til internettet og løbende sender informationer til andre enheder og tjenester uden for bilen.
 
Toyota grundlagde i 2016 et helt nye udviklingscenter Toyota Research Institute (TRI) i USA for at sikre fremdrift inden for vigtige og afgørende områder som kunstig intelligens, selvkørende teknologier og robotter. Oprettelsen af det nye selskab TRI-AD i Tokyo har til formål at styrke konkurrenceevnen endnu mere.
 
Etableringen af det nye selskab sker i samarbejde med to for Toyota velkendte virksomheder, Aisin og Denso, som leverer komponenter til biler, og som Toyota i forvejen arbejder tæt sammen med. Toyota og de to samarbejdsparter investerer foreløbig godt 17 mia. kr. i deres nye softwareselskab.
 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.