• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. april 2018 - BMW Danmark A/S

The classic Mini Electric

Bilen kombinerer det historiske udseende med teknologi til morgendagens mobilitet

The classic Mini Electric The classic Mini Electric

BMW

 
På New York International Auto Show - fra den 30. marts til den 8. april 2018 - præsenterer MINI en helt speciel bil: En elektrisk version af den klassiske Mini.
”The classic Mini Electric” kombinerer det historiske udseende med teknologi til morgendagens mobilitet. Med denne unikke model sender MINI et klart signal om sit engagement for at bevare brandets umiskendelige karakter, samtidig med at den hylder ny teknologi.
"The classic Mini Electric" er resultatet af en imaginær rejse gennem tiden, hvor historien om den klassiske model forlænges med endnu et kapitel. Originalen fra anden halvdel af det 20. århundrede bliver en sympatisk ambassadør for miljøbevidsthed og bæredygtig mobilitet, hvis fremtid kun lige er begyndt.
 
På Frankfurt Motor Show i 2017 viste MINI konceptbilen MINI Electric Concept, som baner vejen for mærkets første fuldelektriske bil. MINI Electric er baseret på MINI 3-dørs og vil blive produceret på MINI fabrikken i Oxford. MINI Electric lanceres som færdig produktionsbil i 2019 – lige inden 60-årsdagen for den klassiske Mini. 
MINI er en vigtig del af den bæredygtige mobilitet i BMW Group. I 2008 præsenterede mærket MINI E - baseret på forgængeren for den nuværende MINI 3-dørs. Der blev produceret omkring 600 eksemplarer, som blev anvendt som erfaringsindsamling under hverdagens forhold. Disse erfaringer har spillet en central rolle for udviklingen af BMW i3, som har haft verdensomspændende succes siden 2013.
 
På vej til en ny æra inden for elektromobilitet har MINI allerede taget et skridt fremad. MINI Cooper SE Countryman ALL4 plug-in-hybrid har en elmotor, som sender sine kræfter til baghjulene, mens den trecylindrede benzinmotor driver forhjulene. Denne kombination sikrer en firehjulstrukket balance mellem køreglæde og effektivitet. 
 
I modsætning hertil forbliver "The classic Mini Electric" - der præsenteres i New York - unik. Et omhyggeligt restaureret eksempel på den klassiske Mini Cooper danner grundlaget for denne specielle bil. Den røde maling suppleres af et kontrasthvidt tag og de karakteristiske bonnet stripes sammen med det gule MINI Electric-logo i mærkeemblemet og på hjulnavene. Den elektriske klassiker forbliver tro mod mærket, både hvad angår det visuelle udseende og køreegenskaberne. Den elektriske motors spontane kraft giver en ny dimension til den velkendte gokart-følelse, der hjalp med at drive den lille britiske bil i sin oprindelige form til verdensomspændende popularitet. 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.