• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. april 2018 - FDM

Brugte biler gemmer på fejl

FDMs undersøgelse viser, at bilerne i gennemsnit gemmer på fejl for 3.061 kr.

FDM anbefaler, at man sikre sig, at forhandleren udbedrer alle alvorlige fejl, inden man køber bilen. FDM anbefaler, at man sikre sig, at forhandleren udbedrer alle alvorlige fejl, inden man køber bilen.

FDM

Brugte biler har i gennemsnit fejl for 3.000 kr.

Forbrugerne risikerer at få dyre fejl med i købet, når de handler brugt bil, viser stor undersøgelse fra FDM. Vigtigt at få bilen gennemgået af uvildig fagmand inden køb, mener FDM.
Selvom kilometertallet er lavt, og lakken står flot, er der stadig god grund til at se sig for, når man køber brugt bil. En ny stor undersøgelse, FDM har lavet af fem populære brugte biler, viser nemlig, at bilerne i gennemsnit gemmer på fejl for 3.061 kroner.
 
Undersøgelsen er lavet på baggrund af mere end 2.000 brugtbiltest af bilmodellerne Ford Focus, Ford Mondeo, Skoda Fabia, Toyota Avensis og VW Golf.
  
”Der bliver handlet omkring 500.000 brugte biler i Danmark om året. Som vores undersøgelse viser, er langtfra alle lige så sunde, som de giver indtryk af. Det beløb, vi i gennemsnit har fundet fejl for, er beregnet ud fra værkstedspriser i den absolut lave ende af markedet. Kører man på et mærkeværksted, kan det nemt blive meget dyrere. For en af de fem biler indhentede vi priserne for samme reparationer på et mærkeværksted. Det betød, at prisen steg med knap 3.200 kroner til 7.273 kroner,” siger leder af FDMs tekniske rådgivning, Lone Otto.
 
Prisen for fejlene er dog et konservativt skøn. FDM har nemlig ikke talt fejltyper som oliespild og fejlkoder med, da de kræver yderligere undersøgelser. Men det er fejl, der kan dække over alt fra en pakning, der skal skiftes, til reparationer, som nemt kan løbe op i 10.000 kroner eller mere.
  
Derfor anbefaler FDM, at man sikrer sig, at forhandleren udbedrer alle alvorlige fejl, inden man køber bilen. Hvis ikke, risikerer man selv at hænge på dem, og så kan selv en billig bil hurtigt blive dyr.
 
”Ligesom man ikke køber et hus uden at få lavet en tilstandsrapport, viser vores undersøgelse, hvorfor det samme bør gælde ved køb af brugt bil. For selvom bilerne er blevet bedre og fejlene færre, er de også blevet dyrere at reparere. Derfor bør man altid få bilen gennemgået hos FDM eller en anden fagmand, så man sikrer sig en uvildig vurdering af bilens stand,” siger Lone Otto.
 
Undersøgelsens fem bilmodeller havde i gennemsnit 5,5 fejl, mens FDM i gennemsnit finder 6,2 fejl på alle brugte biler. Antallet af fejl stiger med bilens alder.
 
Så dyre er fejlene på de fem biler: 
VW Golf: 2.477 kr.
Skoda Fabia: 2.620 kr.
Toyota Avensis: 2.620 kr.
Ford Focus: 3.498 kr.
Ford Mondeo: 4.089 kr. (7.273 kr. på Ford værksted)
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.