• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. april 2018 - Toyota Danmark A/S

Toyota Yaris GRMN til Danmark

Den rally-inspirerede Yaris GRMN er produceret i samarbejde med Toyotas motorsportsafdeling

 Den rally-inspirerede Yaris bliver produceret i blot 400 stk. til det europæiske marked. Den rally-inspirerede Yaris bliver produceret i blot 400 stk. til det europæiske marked.

Toyota Danmark

Tiden nærmer sig til, at den længe ventede og potente Toyota Yaris GRMN med 212 hestekræfter kan blive leveret til de to heldige danskere, der formåede at sikre sig et eksemplar af den eksklusive bil. Den rally-inspirerede Yaris bliver produceret i blot 400 stk. til det europæiske marked.

Han er selverklæret Yaris-mand ud til fingerspidserne og har ventet flere år på at udskifte sin nuværende Yaris TS med en ny og endnu mere sportslig udgave. Så da Toyota en sommerdag i fjor åbnede for salget af den helt nye og potente Yaris GRMN med 212 hestekræfter, sad Poul Ellesøe fra Grenå klar ved computeren.
”Det øjeblik jeg fik nys om bilen, vidste jeg, at den måtte jeg bare have. Jeg har i lang tid været stor fan af Yaris-linjen og har tidligere også ejet andre specielle Yaris’er, så derfor var jeg ret begejstret, da den nye blev offentliggjort”, siger Poul Ellesøe.


Ligeså unik den sportslige Yaris er, ligeså specielt blev salget af bilen, der udelukkende kunne bestilles online via internettet. Man skulle nemlig være hurtig på tasterne, da Toyota har begrænset produktionen til blot 400 stk. til det europæiske marked. Der gik derfor heller ikke engang 48 timer, før Toyota kunne melde udsolgt. Poul Ellesøe var dog en af de to heldige danskere, der nåede at sikre sig en bil.

Inspireret af Toyota-rallybil

Den rally-inspirerede Yaris GRMN er produceret i samarbejde med Toyotas motorsportsafdeling, TOYOTA GAZOO Racing, hvilket forklarer noget af det specielle navn GRMN. Det står nemlig for Gazoo Racing tuned by Meister of Nürnburgring.


Bilen kommer som standard i TOYOTA GAZOO Racing farverne hvid, rød og sort med hvid lakering og røde og sorte designdetaljer. For at fremhæve det rå look fra rallybilen pryder en sort frontgrill i honeycomb-design Yaris GRMN, mens bagspoiler, 17” BBS alufælge og ikke mindst specielle, hvide TOYOTA GAZOO Racing bremsekalibre fuldender det udvendige, sportslige udtryk.
Indvendigt fortsætter den sportslige stil med GRMN-logoet broderet ind i de integrerede nakkestøtter. Rattet er hentet fra sportsvognen GT86, aluminiumsdetaljer præger gearknop, pedaler og rat, mens den sorte motorstartknap med GAZOO Racing-logo tilfører kabinen den helt rette stemning.


Særlig passion

Poul Ellesøe glæder sig til at komme i den rette stemning i sin egen Yaris GRMN og forventer, at det bliver en let sag. Han har nemlig altid haft en særlig passion for specielle udgaver af Yaris.

”Jeg købte i 2009 en Yaris TS, der på det tidspunkt var den eneste af slagsen i Danmark. Det var sådan en med tre døre og seks gear. Jeg plejer normalt at skifte bil hver tredje år, men da jeg gerne ville holde mig til de mere specielle Yaris’er, og der ikke rigtig blev lanceret nogle, har jeg stadig den fra 2009. Men så blev GRMN jo lanceret,” lyder det med et stort og forventningsfuldt smil fra Poul Ellesøe.

”Jeg har altid syntes, at der altså godt må være lidt kræfter i en bil. Det skal være sjovt at køre i den. Min nuværende bil har 133 hestekræfter, og det er selvfølgelig også en del for en lille bil. Men den kommende her har jo en del mere. Den koster selvfølgelig også en del mere, men den lader til at være pengene værd,” bemærker han.


Unik og håndbåret bil

De to danske købere af Yaris GRMN har hver lagt godt 450.000 kr. Men så får de også en helt unik bil, der er bygget på Yaris-fabrikken i Nordfrankrig, hvor 20 af de dygtigste og særligt udvalgte medarbejdere mere eller mindre håndbærer bilen gennem produktionslinjen.

Hver gang Yaris’en bliver udstyret med en specifik GRMN-udstyrsdel, træder en af de 20 medarbejdere til og erstatter den normale Yaris-medarbejder for at sikre, at bilen lever op til den højeste GRMN-standard.

Poul Ellesøe har for første gang netop set sin kommende bil i virkeligheden, og synet gjorde ham ikke mindre begejstret.

”Jeg kan næsten ikke vente nu. Det hele virker bare til at være skruet godt sammen. Det er virkelig en helt speciel bil, og det kan jeg godt lide,” siger Poul Ellesøe.

 

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.