• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
24. maj 2018 - Applus Bilsyn

Strammere synsregler

Nyt EU-direktiv - indsatsen mod selv mindre fejl skærpet

Applus Bilsyn forklarer 6 synsfejl der fremover giver omsyn Applus Bilsyn forklarer 6 synsfejl der fremover giver omsyn

Applus Bilsyn


Nyt EU-direktiv betyder, at bl.a. mindre fejl på dæk og lygter fremover medfører omsyn. 

Nu stiger risikoen for omsyn. Indtil videre har bilister med mindre anmærkninger fået en betinget godkendelse af bilen, hvis de sørger for at få mindre fejl og mangler ordnet på et værksted.
 
Men med nyt EU-direktiv, der nu træder i kraft for at ensrette bilsyn på tværs af landegrænserne i EU, bliver indsatsen mod selv mindre fejl skærpet. 
 
Det forklarer landets største synsvirksomhed, Applus Bilsyn, der samtidig fortæller hvilke fejl, som i fremtiden udmønter sig i et omsyn.

80.000 ekstra omsyn
”Med de nye minimumsregler fra EU vil bl.a. fejl på lygterne og dækkene resultere i omsyn. Normalt har 2/3 af biler indkaldt til bilsyn fejl på lygterne, og derfor er det oplagt, at rigtig mange fremover skal til omsyn på grund af mindre lygtedefekter. I alt estimerer vi, at omsynsprocenten og antallet af syn i branchen kommer til at stige med omkring 30 procent,” siger Lars Kiholm, teknisk chef hos Applus Bilsyn.
 
Antallet af omsyn i Danmark ligger årligt på omkring 260.000. Med en stigning på cirka 30 procent vil det medføre omkring 80.000 ekstra omsyn.
 
Faktaboks: 6 synsfejl der fremover giver omsyn
1. Nærlyset er fejljusteret.
2. Nummerpladelyset mangler lys i 1 eller flere pærer.
3. Stoplyset virker ikke (denne fejl giver omsyn med kørselsforbud).
4. Dækmønsteret er under 1,6 mm.
5. Parkeringsbremsen el. håndbremsen bremser mindre end 50 % på det ene hjul (i forhold til det andet) eller slet ikke (denne fejl giver omsyn med kørselsforbud).
6. Utæt udstødning.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.