• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. juni 2018 - BMW Danmark A/S

De nye BMW X5

BMW X5 er patriarken inden for BMW X-familien

Den nye generation af bilen vokset på alle måder Den nye generation af bilen vokset på alle måder

 BMW

 
 
Grundlæggeren af BMW X-familien kommer nu i fjerde generation med helt nye og innovative teknologier. Den nye generation forfiner det rå ydre med en sportslig karakter og en muskuløs autoritet.
 
Da BMW i 1999 lancerede den første generation af BMW X5, blev det samtidigt starten på BMW’s succesfulde X-familie. Familien består nu af følgende medlemmer: BMW X1, X2, X3, X4, X5, X6 og en kommende BMW X7. Til november kommer BMW X5 i fjerde generation. 
 
For at optimere bilens dynamiske køreegenskaber endnu mere kommer den nye model med flere innovative teknologier, som er nye i klassen. Blandt andet luftaffjedring på begge aksler, Integral Active Steering og Off-Road pakke. Indvendigt er der helt nyt interiør i form af BMW Live Cockpit Professional.
 
”BMW X5 er patriarken inden for BMW X-familien, og i fjerde generation kommer den i dens stærkeste fremtoning og modernitet. Den definerer et helt nyt designsprog inden for BMW X – robust, klart og præcist”, siger Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design.
 
Fra lanceringstidspunktet kan der vælges mellem tre forskellige motorer: BMW X5 xDrive40i med 340 hk, BMW X5 xDrive30d med 265 hk samt BMW X5 M50d med 400 hk.
 
Vokseværk
I den nye generation er bilen vokset på alle måder. Akselafstanden er 2.975 mm (+42 mm), længden 4.922 mm (+36 mm), bredden 2.004 mm (+66 mm) og højden 1.745 mm (+19 mm). Dette skaber en mere rummelig kabine med god plads til både passagerer og bagage. Der kan tilvælges en tredje sæderække med to ekstra sæder. 
Den for BMW X5 velkendte, todelte bagklap er naturligvis videreført i den nye generation og sikrer let adgang til det store bagagerum på 645 til 1.860 liter (med sæderne lagt ned). En af nyhederne er et automatisk bagagerumsdækken. Når man åbner og lukker bagagerummet, glider dækkenet automatisk frem og tilbage, og ved tryk på en knap kan det rulles helt ned i bagagerumsgulvet og ude af syne.
 
Helt nyt interiørdesign
”BMW Live Cockpit Professional” er det nye standardinteriør og inkluderer to styk 12,3 tommer store skærme med touch skærm, som visuelt hænger sammen. Den nye generation af BMW Head-Up Display projicerer informationer på forruden på en 7x3,5 tommer overflade med 3D-grafik.
For at gøre turen endnu mere behagelig kan der som tilvalg vælges mellem sæder med massagefunktion, opvarmede armlæn, afkølede eller opvarmede kopholdere, panoramaglastag – som er 23 procent større end forgængeren, trådløs opladning af mobiltelefonen samt en hel række underholdningssystemer til bagsædepassagererne.
 
Opgraderet Off-Road 
Der er premiere på en valgfri Off-Road pakke, som inkluderer luftaffjedring på begge aksler og elektronisk styret differentiale. Med luftaffjedring kan frihøjden justeres med op til 80 mm. Der kan vælges mellem forskellige køreindstillinger, afhængigt af underlaget; xSand, xRocks, xGravel (grus) og xSnow. Nyt er også tilvalg af Integral Active Steering, som er hastighedsafhængigt firehjulstræk. 
 
Lys forude
Den nye BMW X5 kommer standard med LED-forlygter. Som noget nyt kan der nu som ekstraudstyr vælges BMW Laserlight med adaptive LED-forlygter. BMW Laserlight lyser vejen op 500 meter forude.
 
Aktiv sikkerhed
Bilen fås naturligvis med de nyeste sikkerhedssystemer og som en del af Driving Assistant Professional-pakken fås ”Emergency Stop Assistant”. Dette system sikrer føreren af bilen, hvis denne skulle blive passiv som fx ved sygdom. Systemet nedbremser bilen automatisk og styrer den et sikkert sted hen, fx i nødsporet. Systemet virker ved hastigheder mellem 70 og 100 km/t. Katastrofeblinket og automatisk SOS-opkald aktiveres samtidigt.
 
Born in the USA
BMW X5 produceres på fabrikken i Spartanburg, South Carolina i USA ligesom BMW X3, X4, X6 og den kommende BMW X7.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.