• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. juli 2018 - FDM

Stigning i brændstofpriserne

Højere brændstofpriser gør bilferien lidt dyrere.

 Højere brændstofpriser betyder, at årets kør selv-ferie bliver en lille smule dyrere end sidste år. (Foto: FDM) Højere brændstofpriser betyder, at årets kør selv-ferie bliver en lille smule dyrere end sidste år. (Foto: FDM)

FDM

Siden sidste år er brændstofpriserne i Europa steget med i gennemsnit mere end en kr. pr. liter. Det gør sommerens kør selv-ferie en smule dyrere. Der er dog stor forskel på, hvor dyr benzin og diesel er i de enkelte lande, viser FDMs gennemgang.

Bilister skal gribe en smule dybere i lommerne, når de tanker bilen på sommerens kør selv-ferie. Siden sidste sommer er listeprisen på benzin og diesel nemlig steget. Det viser en gennemgang, FDM har lavet af brændstofpriserne i 12 europæiske lande.
 
Benzinprisen er siden juni 2017 steget i gennemsnit med 1,02 kr. pr. liter. Alene i Danmark er den steget med 1,30 kr. Tilsvarende er diesel steget i gennemsnit med 1,39 kr. pr. liter. Her er stigningen størst i Frankrig, hvor prisen ligger 2,05 kr. over juni sidste år.
 
De højere priser betyder, at en tur på 3.100 km frem og tilbage til Gardasøen i en benzinbil, der kører 18 km/l, bliver 168 kr. dyrere i forhold til sidste år, hvis man tanker ligeligt i Danmark, Tyskland, Østrig og Italien. I en dieselbil er merprisen 172 kr.
 
”Det er ikke en forskel, der slår bunden ud af noget feriebudget, men dog en lille stigning. Da der er tale om listepriser, kan man godt finde lavere priser undervejs. Eksempelvis er det dyrest at tanke på stationer langs motorvejen, mens det ofte er billigere at tanke på enten ubemandede stationer, eller i områder hvor der er flere tankstationer,” siger forbrugerøkonom i FDM, Ilyas Dogru.
 
FDMs gennemgang viser også, at der er forskel på prisen i de enkelte lande. Holland og Italien er de dyreste lande at tanke benzin i, mens Tjekkiet og Østrig er de billigste. Også på diesel er Italien det dyreste land.
 
”Går turen til Gardasøen, kan man med fordel tanke bilen i Østrig frem for Italien, der har nogle af de højeste brændstofpriser i Europa. Tanker man 50 liter benzin i Østrig, er der 131 kr. at spare i forhold til i Italien. På samme måde er der ingen grund til at fylde tanken i Danmark inden afgang. Der kan være lidt at spare, hvis man venter, til man er i Tyskland,” siger Ilyas Dogru.

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.