• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
24. juli 2018 - Ford

Ny Focus får topkarakter

Ny Ford Focus med fem stjerner i Euro NCAP.

Den helt nye Focus lander allerede nu ved de danske Ford-forhandlere. Du kan opleve den til åbent hus d. 1.-2. september. Den helt nye Focus lander allerede nu ved de danske Ford-forhandlere. Du kan opleve den til åbent hus d. 1.-2. september.

Ford

Med en omfattende sikkerhedspakke får den nye generation af Fords populære familiebil de maksimale fem stjerner i crachtest hos den uafhængige europæiske organisation Euro NCAP.

Nyskabende opbygning af karrosseristrukturen og klasseledende aktive sikkerhedssystemer som Evasive Steering Assist og Pre-Collision Assist er med til at højne sikkerheden og sikre det fremragende resultat for den nye Focus.

De nye Ford Focus har bevist, at den på alle parametre er klasseledende. Høj komfort, fantastiske køreegenskaber, innovative motorer og et væld af udstyr er blot nogle af de elementer, der får den nye Focus til at stå ud fra sine konkurrenter – og nu cementeres dens status i segmentet for alvor. Den nye Focus er netop blevet testet hos den uafhængige sikkerhedsorganisation Euro NCAP, og de hårde test har resulteret i det bedst mulige resultat: Focus får de maksimale fem stjerner, som kun gives til de mest sikre bilmodeller.

Euro NCAP gav høje point til den nye Focus for sikkerheden af både voksne passagerer og børn. Det understøttes af en stigning på 40 procent i belastningsevnen ved et frontalt sammenstød der kommer fra Fords helt nye C2-platform og et chassis, der består af 33 procent pressehærdet højstyrkestål. Også ved sidekollision får den nye Focus topkarakter med maksimalt antal point.

Den nye Focus er udstyret med avancerede teknologier, der kan hjælpe med at mindske skaden ved, eller helt undgå, et uheld. Iblandt de avancerede teknologier er Fords anmelderroste Pre-Collision Assist med fodgænger- og cyklistbeskyttelse. Systemet registrerer fodgængere og cyklister i nærheden af kørebanen og bremser automatisk bilen hvis et eventuelt sammenstød opfattes og føreren ikke reagerer på bilens advarsler i form af lys og lyd.

”Tænk tilbage på dengang du tog dit kørekort – og hvor meget du skulle koncentrere dig for at føle dig sikker på vejen,” fortæller Helmut Reder, Ford Global Vehicle Line Director på den nye Focus. ”At sidde bag rattet er ikke blevet mindre krævende, vi vænner os bare til det pres, der er på vores skuldre. Teknologier som Pre-Collision Assist med fodgænger- og cyklistbeskyttelse vil reducere førerens stress, så man lettere kan fokusere sin opmærksomhed hvor det virkelig gælder og dermed blive mere selvsikker bag rattet.”

Mere komfort – mindre stress og jag
Med den helt nye Ford Focus introduceres flere førerassistanceteknologier end i nogen anden Ford-model. Teknologierne, der fungerer ved hjælp af tre radarer, to kameraer og 12 ultralydssensorer er:

•    Adaptiv fartpilot med Stop & Go, trafikskiltegenkendelse og Lane-Centring gør det let at køre i myldretid eller i stop-start-trafik. Teknologierne er også støttet af Lane Keeping Aid og den intelligente fartbegrænser, der begge komplimenteres af Euro NCAP.

•    Fords Dynamiske LED forlygter kan med kamera-baseret teknologi forudsige sving i vejen – og allerede inden bilen drejer – dreje lys mod svinget, så førerens sigtbarhed øges.

•    Evasive Steering Assist kan med rader og kamera opfange forankørende biler, der kører langsommere – eller holder stille – og dermed hjælpe føreren med dreje uden om bilen.

Skulle man være ude for en ulykke hjælper Post-Collision Braking med at bremse bilen efter sammenstød, så man undgår et eventuelt efterfølgende sammenstød med f.eks. en modkørende.

Med Fords første europæiske Head-Up Display kan føreren altid holde fokus på vejen, mens et 180-graders bakkamera giver føreren mulighed for lettere at kunne bakke ud fra parkeringspladser og indkørsler.

Fords Blind Spot Information System (BLIS) med Cross Traffic Alert advarer ligeledes bilister, der bakker ud fra parkeringspladser, hvis der er risiko for kollision med andre biler. For første gang kan systemet også bremse, hvis ikke føreren reagerer på bilens advarsler.
Den helt nye Focus lander allerede nu ved de danske Ford-forhandlere. Du kan opleve den til åbent hus d. 1.-2. september.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.