• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. maj 2019 - Audi

25 år med Audi A4

For 25 år siden kørte den første Audi A4 af samlebåndet.

Audi A4 er også fortsat en yderst populær model i Danmark og den mest solgte Audi-model til dato. Audi A4 er også fortsat en yderst populær model i Danmark og den mest solgte Audi-model til dato.

Audi

For 25 år siden kørte den første Audi A4 af samlebåndet i Ingolstadt. Siden da har Audi produceret mere end 7,5 millioner enheder af modellen.

Et kvart århundrede efter fødslen er efterspørgslen uformindsket efter Audi A4, der nu er i sin femte generation. Med 344.586 solgte enheder i 2018 er A4 verdens mest populære model med de fire ringe. Omkring hver femte Audi, der bliver leveret over hele verden i dag, kommer fra denne serie.

Audi A4 satte nye standarder, da den blev sat i produktion i 1994 som efterfølger til Audi 80-serien. Med sin elegance, sport og komfort, imponerede den hurtigt kunder over hele verden. Modellen blev en bestseller i sit første hele produktionsår i 1995, hvor mere end 272.052 enheder kørte af samlebåndet. Og i dag fortsætter modellen med at sætte nye standarder i sin klasse med mange førersystemer.

"I et kvart århundrede har Audi A4 symboliseret de fire ringe som ingen anden model. Den står for banebrydende teknologi inden for premium mellemklasse såvel som for innovative produktionsteknologier på højeste niveau," siger Albert Mayer, Direktør for Audis fabrik i Ingolstadt. "Audi A4 er især vigtig på Ingolstadt-fabrikken. Vores medarbejderes utrættelige engagement og passion for vores mærke har været og vil fortsat være drivkraften bag A4-modellens imponerende succeshistorie."

Efterspørgsel efter Audi A4 er fortsat høj, i hvad der nu er femte generation (siden 2015). Kunderne fra Kina, Tyskland og USA er dem, der oftest beslutter sig for en Audi af A4-serien. I 2018 kom omkring én ud af fem biler leveret af Audi på det tyske marked fra denne serie. Den mest populære Audi-model i Kina er den A4, der har lang akselafstand, og som fremstilles specielt til det kinesiske marked.

Med en samlet produktion til dato på mere end 7,5 millioner enheder er A4 den mest succesfulde Audi-model overhovedet. Siden lanceringen af den fjerde A4-generation i 2007 har Audis to primære fabrikker i Tyskland – Ingolstadt og Neckarsulm – deltaget i produktionen af A4. Audi fremstiller også modellen i Asien for de lokale markeder der: i Changchun, Kina og i Aurangabad, Indien.

Audi A4 i Danmark
Audi A4 er også fortsat en yderst populær model i Danmark og den mest solgte Audi-model til dato. Af den samlede bestand af Audi biler i Danmark på godt 85.000 biler, er de 24.500 således af modellen A4.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.