• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. august 2019 - Michelin

Michelin Uptis Prototype

Michelin og GM hiver luften ud af personbildækket.

Michelin og GM er på vej med en ny generation af det luftløse, integrerede hjul/dæk til personbiler – Michelin Uptis Prototype. Michelin og GM er på vej med en ny generation af det luftløse, integrerede hjul/dæk til personbiler – Michelin Uptis Prototype.

Michelin

På Michelins årlige Movin’On-konference viste den franske dækgigant og General Motors for første gang en ny generation af luftløs teknologi til personbilmarkedet. En prototype døbt Michelin Uptis (Unique Puncture-proof Tire System).

Samtidig annoncerede selskaberne et samarbejde om at videreudvikle Uptis-prototypen, så teknologien kan introduceres på de første personbiler i 2024. Til en start tester Michelin og GM Uptis på Chevrolet Bolt EV på lukket bane. Men senere på året indledes vejtest med en testflåde af Bolt EV-biler i Michigan.

Med en fundamental nytænkning af hjulkonstruktion og materialer kan Michelin Uptis bære en bils vægt – også ved normale vejhastighed. Og da Uptis er en luftløs teknologi, afliver hjulet/dækket risikoen for punkteringer og dækeksplosion under kørslen. Dermed kan Uptis-teknologien få stor betydning for bilisters sikkerhed og for miljøet. Hver år skrottes nemlig næsten 200 millioner dæk før tid pga. punkteringer, skader fra huller og uens slid pga. utilstrækkeligt dæktryk. Alt det gør Uptis op med.

Med Uptis tager Michelin et stort skridt imod at indfri sit Vision-koncept, som blev præsenteret ved 2017-udgaven af Movin’On i 2017, som et billede på Michelins forskningsstrategi inden for bæredygtig mobilitet. Vision-konceptet bygger på fire innovationsområder: Luftløs, Connected, 3D-print og 100 pct. bæredygtig teknologi (genanvendelige materialer eller bioprodukter).

“Uptis bekræfter, at vores vision for bæredygtig mobilitet er en opnåelig drøm. I samarbejde med partnere som General Motors, der deler vores ambition om radikalt at forandre mobilitet, kan vi allerede i dag ane fremtiden,” siger Florent Menegaux, CEO i Michelin Group.

“Hos General Motors er vi begejstrede for de muligheder, som samarbejdet med Michelin skaber. Uptis er et ideelt afsæt til fremtiden for bilindustrien og et eksempel på, hvordan vi skaber nye muligheder for kunderne i tæt samarbejde med innovative partnere,” siger Steve Kiefer, senior vice president, global purchasing and supply chain i General Motors.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.