• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. august 2019 - Volkswagen

Ny Passat sætter rekord

Passat den mest solgte bil i mellemklassen.

Passat nr. 30.000.000 var en GTE Variant med plug-in-hybrid-drivlinje, der i den nye version har fået op til 29 % længere rækkevidde på strøm. Passat nr. 30.000.000 var en GTE Variant med plug-in-hybrid-drivlinje, der i den nye version har fået op til 29 % længere rækkevidde på strøm.

Volkswagen

Passat nr. 30.000.000 er rullet af samlebåndet på Volkswagens fabrik i Emden, og dermed satte den ny rekord for biler i dette segment: ingen anden bil i denne klasse er solgt i så stort et antal.

Passat nr. 30.000.000 – en GTE Variant med plug-in-hybrid-drivlinje – er et af de første eksemplarer af den nye Passat, der har gennemgået en omfattende teknisk opdatering. Passat nr. 30.000.000 vil blive brugt som presse- og testbil for den internationale presse de næste mange måneder.

Ralf Brandstätter, Produktionschef hos Volkswagen: ” Passat er en af Volkswagens vigtigste og mest succesfulde modeller – siden introduktionen fra 46 år siden, har 30 millioner kunder kastet deres kærlighed på denne Volkswagen model. Passat er derfor blevet til en store i nutidens bilverden, en bil der er lige så meget på hjemmebane i Beijing som i Berlin, Sydney, Johannesburg eller på gaderne i San Francisco.”

Dr. Andreas Tostmann, bestyrelsesmedlem med ansvar for produktion hos Volkswagen-mærket udtaler: ” Lige nu producerer vi Passat på tre kontinenter i 10 fabrikker, der dækker over 100 markeder. Dette gør Passat til en sand global bestseller.”

Volkswagen tilbyder Passat i forskellige selvstændige versioner, afhængig af kontinent.
8. generation af den europæiske Passat har for nylig fået en gennemgribende opdatering og bliver introduceret i Danmark efter sommeren. Takket være Travel Assist-systemet – et nyt IQ.DRIVE-system, som er navnet på Volkswagens intelligente assistentsystemer – er Passat den første Volkswagen, der er i stand til delvis automatiseret kørsel med hastigheder på mellem 0 og 210 km/t. Den nye Passat kan også udstyres med features som de interaktive IQ.LIGHT – LED-matrix-forlygter og MIB3 infotainmentsystemer med integrerede SIM-kort, der permanent er online.

Den opdaterede Passat GTE spiller også en vigtig rolle i modelprogrammet, da plug-in-hybrid-drivlinjen nu leverer op til 29 % længere rækkevidde på strøm. Den kan nu kører op til 55 km på strøm ifølge den nye WLTP-norm, og Passat GTE (1,4 TSI + elmotor = 218 hk) lever allerede nu op til Euro 6d emissionsstandarden, der træder i kraft i 2021.

Volkswagen startede produktionen af de første Passat-modeller på fabrikken i Wolfsburg den 14 maj 1973 under mottoet ”Begyndelsen på en ny VW æra”. Modellen blev starten på en helt ny generation af Volkswagen-biler med vandkølede motorer, forhjulstræk og ultramoderne stålkarrosseri. Positioneret som en mellemklassemodel var Passat udset til at afløse VW 1600 (Type 3 med luftkølede motorer og baghjulstræk).

I maj måned for 46 år siden ville ingen i Wolfsburg have gættet på, at Passat ville blive solgt i 30.000.000 eksemplarer og dermed overgå Boblen (21,5 millioner). Sammen med Golf (35 millioner) og Boblen er Passat blandt de tre mest solgte Volkswagen-modeller nogensinde.

I Danmark har Passat også været en stor succes og har de sidste fire år i træk været den mest solgte bil i firmabilsklassen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.