• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. september 2019 - Michelin

Dæk født til banerekorder

Nyt dæk forkæler sportsvognsejere med bedre vejgreb.

Michelin Pilot Sport Cup2 R bliver til en start tilgængeligt som tilvalg til Porsche 911 GT2 RS og Porsche 911 GT3 RS i dimensionerne 265/35 ZR20 (99Y) og 325/30 ZR21 (108Y). Michelin Pilot Sport Cup2 R bliver til en start tilgængeligt som tilvalg til Porsche 911 GT2 RS og Porsche 911 GT3 RS i dimensionerne 265/35 ZR20 (99Y) og 325/30 ZR21 (108Y).

Michelin

Michelin Pilot Sport Cup2 R forkæler sportsvognsejere med bedre vejgreb, styrepræcision og hurtigere omgangstider. Dækket er udviklet i samarbejde med bl.a. Porsche og har allerede bidraget til tre nye banerekorder på Nürburgring.

Michelin og Porsche er to legendariske kræfter inden for motorsporten, som har samarbejdet om Michelins nye semi-slick dæk, Pilot Sport Cup2 R. Og resultatet er et lynhurtigt dæk til ejere af supersportsvogne, der søger optimale præstationer på banen i jagten på 10-dele af sekunder.

Pilot Sport Cup2 R er godkendt til almindelig vej, men det er på banen og i tørvejr, at dækket løfter vejgrebet til et ekstremt niveau og gør det muligt at angribe sving i høj fart. Tests udført med forskellige sportsvognsproducenter viser, at Pilot Sport Cup2 R i gennemsnit giver en forbedring på 0,5 sekund per 1000 meter. De seneste to år har Porsche sat tre omgangsrekorder på Nürburgrings Nordsløjfe i henholdsvis Porsche GT2 RS og GT3 RS – alle tre biler med Michelin Pilot Sport Cup2 R.

Teknologi hentet i motorsport
Det nye sportsdæk anvender gummiblandinger og mønsterdesign hentet hos Michelins motorsportsdivision, og dækmønsteret er særligt udviklet til tørre baneforhold. I dækkets skuldre er antallet af mønsterblokke reduceret, mens de centrale riller sidder tættere sammen. Det gør blokkene mere solide, hvilket forbedrer vejgreb og kørepræcision. Og samlet set, er kontaktfladen med vejen vokset med næsten 10 procent.

I udviklingsarbejdet har Michelin bl.a. anvendt virtuelle køresimulatorer i design- og udviklingsfasen. Herunder Michelins TameTire-teknologi, der er en software, som kan simulere og modellere, hvordan et dæk reagerer på belastning i virtuelle test forud for egentlig banetest.

Michelin Pilot Sport Cup2 R bliver til en start tilgængeligt som tilvalg til Porsche 911 GT2 RS og Porsche 911 GT3 RS i dimensionerne 265/35 ZR20 (99Y) og 325/30 ZR21 (108Y).

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.