• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. juli 2019 - FDM

8 ud af 10 tager bilen på ferie

Frihed og større fleksibilitet er årsager til bilferien.

Kør selv-ferie ud i Europa har gennem årtier været blandt danskernes foretrukne ferieformer. 8 ud af 10 tager bilen på ferie i enten udlandet eller Danmark. Kør selv-ferie ud i Europa har gennem årtier været blandt danskernes foretrukne ferieformer. 8 ud af 10 tager bilen på ferie i enten udlandet eller Danmark.

FDM

Bilen er for mange en vigtig del af ferien, viser ny undersøgelse, FDM har lavet. Frihed og større fleksibilitet er hovedårsagen til, at mange vælger at køre selv.

Ferietrafik og tyske Staus er tilsyneladende ikke noget, der skræmmer danskerne. 8 ud af 10 danskere drejer bilnøglen, når de i disse uger tager på ferie. Bilen indgår nemlig som en vigtig del af danskernes ferieformer, viser en ny undersøgelse, FDM har fået lavet.
 
Blandt de adspurgte, der har planlagt deres sommerferie, svarer 60 procent, at de kører på ferie i egen bil til enten Europa eller i Danmark. Godt 25 procent svarer, at de flyver til feriedestinationen og her lejer en bil.
 
Undersøgelsen viser også, at det særligt er blandt de 30-49-årige, det er populært at tage på kør selv-ferie. Her kører hele 66 procent på ferie til udlandet eller i Danmark, mens godt 21 procent flyver og lejer bil på destinationen.
 
”Kør selv-ferie har i over fem årtier været en af danskernes foretrukne ferieformer. Der er ingen tvivl om, at bilen for mange stadig indgår som en vigtig del af ferien. Særligt for børnefamilier er det også en oplagt ferieform, da det er en nem måde at rejse med familiens mindst medlemmer, og den ekstra bagage, som eksempelvis barnevogn, der ofte følger med,” siger salgs- og indkøbschef i FDM travel Jesper Ewald.
 
Det er især friheden og de muligheder, bilen giver, der får mange til at sætte sig bag rattet. I undersøgelsen svarer 44 procent, at det er fleksibiliteten undervejs og på feriestedet, der får dem til at tage bilen på ferie. 8 procent svarer, at det er økonomien, der er den primære årsag, mens det for 3,5 procent er hensynet til klimaet.
 
”Kør selv-ferie behøver ikke være lig med kø-kørsel på den tyske Autobahn. Bilen giver netop fleksibiliteten til at køre turen i sit eget tempo og tage et par stop undervejs og opleve steder, man normalt ellers ikke vil komme forbi. Det fremgår også tydeligt af svarene i undersøgelsen,” siger Jesper Ewald.
 
Undersøgelsen er foretaget for FDM af Voxmeter i uge 25 blandt 1.029 danskere. Af dem har 617 planlagt deres sommerferie.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.