• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. juli 2019 - Applus Bilsyn

Det frygter vi på bilferien

Se listen over hvad danskerne frygter mest på bilferien.

Trafikbøder, tyveri, motorstop og det der er værre. Se hvad danskere frygter på bilferien. Trafikbøder, tyveri, motorstop og det der er værre. Se hvad danskere frygter på bilferien.

Applus Bilsyn

Hovedparten af de mere end 1 mio. bilister, der kører på bilferie i løbet af sommeren, gør det med sindsro og en god portion is i maven.

For med undtagelse af en håndfuld uforudsete hændelser, er der ikke meget, de rødhvide bilister rigtigt frygter vil ramme dem på sommerens bilferie.

Det fremgår af en undersøgelse fra Applus Bilsyn blandt 2.632 bilister.

Frygt for motorstop og dyre reparationer
42 procent frygter motorstop og dyre reparationer på rejsen. Det er også grunden til, at mere end tre ud af fire respondenter svarer, at de får bilen kontrolleret inden afgang. Enten i en bilsynshal eller på et værksted. Og at det i høj eller meget høj grad giver dem tryghed, før de kører afsted.

- Det er vigtigt at få bilen undersøgt inden afgang. Hver sommer får tusindvis af bilister i udlandet tekniske problemer, så de ikke kan køre længere og må på værksted.

- De primære problemer opstår i motoren. Mange glemmer f.eks. at tjekke deres oliestand hjemmefra. Kører bilen kun korte ture i hverdagen, optager den en masse fugt eller vand i olien. Vandet fordamper, når bilen kører flere hundrede kilometer i træk, og så er oliestanden pludselig lav. Det medfører en høj temperatur i motoren, der til sidst bryder sammen, forklarer teknisk chef hos Applus Bilsyn, Lars Kiholm.

Trafikuheld er topscorer
Det, som allerflest frygter – hver anden respondent -, er trafikuheld.

Heldigvis er det kun relativt få bilister, der impliceres i trafikuheld og markant færre, der pådrager sig personskader, oplyser operationel manager, Anette Bjørn Juncher, SOS International.

- Langt hovedparten af de omkring 8.000 sager, vi håndterer hver sommer, er fra bilister med mekaniske defekter. Sidste sommer henvendte kun 8 procent, altså godt 600 bilister, sig, fordi de var havnet i et trafikuheld. Heraf var det kun de færreste, som pådrog sig en personskade, siger hun.

Sådan undgår du indbrud i bilen

SOS International håndterer også forsikringsrelaterede sager i forbindelse med indbrud i bilen og tyveri undervejs på bilferien.

- Af de samlede henvendelser skyldes en del også indbrud i bilen gennem et smadret vindue. Så husk altid at tømme bilen for værdier, så der ikke ligger noget synligt fremme, der lokker indbrudstyvene, lyder rådet fra Anette Bjørn Juncher.

DET FRYGTER VI MEST PÅ BILFERIEN
1. Færdselsuheld: 48 %
2. Motorstop og/eller dyre reparationer: 42%
3. At bilen bryder sammen: 28 %
4. Indbrud i bilen: 24 %
5. Dårligt vejr: 22 %

DET FRYGTER VI MINDST
1. Larm på bagsædet under kørsel: 2 %
2. Skænderier i bilen: 2 %
3. Ringe hoteller: 3 %
4. Opskruede brændstofpriser: 3 %
5. Defekt aircondition: 5 %

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.