• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. oktober 2019 - Applus Bilsyn

Så mange bruger mobilen

Mobil-kørsel koster klip: Så mange gør det alligevel.

Ny undersøgelse af bilisternes mobilbrug under kørsel viser, at tusindvis af bilister risikerer et klip i kørekortet, efter at reglerne på området er blevet strammet. Ny undersøgelse af bilisternes mobilbrug under kørsel viser, at tusindvis af bilister risikerer et klip i kørekortet, efter at reglerne på området er blevet strammet.

Applus Bilsyn

Nye, striksere regler for brug af mobiltelefon, mens bilnøglerne sidder i tændingen, kan ramme tusindvis af bilister. Det indikerer en ny undersøgelse blandt 2.455 bilister foretaget af Applus Bilsyn.

I undersøgelsen svarer mere end hver tiende, at de taler i mobiltelefon med foden på speederen en gang om måneden eller oftere. Hver tredje i denne gruppe taster på mobilen under kørsel hver uge. De adspurgte er blevet bedt om at svare på, hvor ofte de har overtrådt reglerne det seneste år.

Uopmærksomhed er farligt
- Ifølge en undersøgelse fra DTU Transport er uopmærksomhed en afgørende faktor i hvert tredje trafikuheld. At tale i håndholdt mobiltelefon er afgjort med til at distrahere ens opmærksomhed, og derfor noget man bør være varsom med og måske helt undlade. Både for sin egen og andre medtrafikanters skyld, siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

‘Posekørsel’ koster dyrt

Rådet for Sikker Trafik oplyser på sin hjemmeside, at kører man 80 km/t, mens man kigger på sin telefon i fire sekunder, svarer det til at køre 89 meter med en pose over hovedet. Ved 50 km/t er der tale om 56 meter.

Stramningen af Færdselsloven, der netop er trådt i kraft, betyder, at man, udover en bøde på 1.500 kr. samt 500 kr. til Offerfonden, nu også får et klip i kørekortet, hvis man benytter håndholdt mobiltelefon, GPS, tablets, computere m.v. under kørslen.

- Udover at ‘posekørsel’ er utrolig farligt, så kan det også blive dyrt. Vi anbefaler derfor, at man fokuserer på sin kørsel. Skal man absolut foretage et opkald, bør man følge de nye krav om brug af stemmebetjening, f.eks. via headset eller montering af mobiltelefonen i bilen, siger Per V. Rasmussen.

Reglerne kort

De nye regler foreskriver, at man må anvende mobiltelefoner og tilsvarende kommunikationsmidler uden fysisk at røre dets egne knapper eller display. Det er bl.a. lovligt at give stemmebeskeder og betjene knapper, display på instrumentbrættet samt headset. Ens mobiltelefon, GPS, tablet mv. skal være anbragt i en holder, der sidder fast på køretøjet. Er den det, må man trykke på displayet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.