• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. februar 2020 - De Danske Bilimportører

Bilsalget i januar 2020

I årets første måned er der blevet solgt 18.671 personbiler.

Den bedst sælgende model i januar er Peugeot 208, med 820 biler. Den bedst sælgende model i januar er Peugeot 208, med 820 biler.

De Danske Bilimportører

I årets første måned er der blevet solgt 18.671 personbiler, hvilket er betydeligt under januar 2019, hvor der blev solgt 21.312 personbiler – et fald på 12,4 procent. Vi mener at det kan henføres til flere faktorer;

Der var et højt salg i slutningen af 2019, som derved har flyttet nogle kunder. Derudover blev der sidste år solgt meget i begyndelsen af året, idet der var udsigt til en afgiftsstigning i april 2019. Debatten om bilafgifter kan heller ikke afvises at have haft en negativ indflydelse på bilsalget i januar 2020. Desuden er der hos nogle mærker en vis leveringstid. Vi har derfor (formodentlig) endnu ikke set effekterne af de mange biler som er handlet ifm. nytårskur og åbent hus-arrangementer i januar. Der er i hvert fald flere som melder om stor ordreindgang fra kunderne og med en senere levering.Direktør i De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen udtaler:
”Salget af personbiler er faldet i forhold til januar 2019 og det skyldes dels at januar i 2019 var meget høj, samt at nogle af ordrerne kan været flyttet til slutningen af 2019, som var rekordstor. Interessen for biler har dog været særdeles høj i januar, hvilket får os til at se med optimisme på de næste måneder.”

Elbiler, opladelige biler (plug-in) og alm. hybridbiler

Det går fortsat godt for salget af elbiler. Sidste års høje niveau er nemlig stadig intakt og faktisk er der solgt dobbelt så mange elbiler i januar i år, sammenlignet med januar 2019. Helt konkret er der i januar 2020 solgt 530 elbiler, mod 258 elbiler i januar 2019.Det er opløftende, at det høje niveau for salget af elbiler fortsætter ind i 2020. Det vidner om, at forbrugere og virksomheder ønsker mere miljøvenlige biler og ser biler som en af vejene til at nå målet om en lavere CO2-udledning. Det er afgørende, at Folketinget snarest sikrer de langsigtede rammevilkår (system for bilafgifter mv.) således at udviklingen kan fortsætte de kommende år.

Direktør i De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen udtaler:
”Vi er meget tilfredse med interessen for nul- og lavemissions biler og vi vil i forhold til Folketinget, arbejde for at de får de rette betingelser i den kommende periode”
Også plug-in (opladelige) hybridbiler har solgt godt i årets første måned. I januar 2020 har 773 plug-in hybridbiler fået nummerplade på, hvor det kun var tilfældet for 432 plug-in hybrider januar 2019. Salget af plug-in hybridbiler i januar er dermed 78,9 procent højere i 2020, sammenlignet med januar 2019.”Der er kommet flere nye plug-in hybridbiler på markedet i løbet af det forgangne år, ligesom teknologien er blevet forbedret. Det er positivt at se, at det høje salgsniveau af plug-in hybridbiler, ligesom elbilerne, fortsætter ind i 2020. Det er et udtryk for, at danskerne bliver mere fortrolige med denne løsning som transportmiddel” forklarer direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Top 3 over de bedst solgte mærker i januar 2020 indenfor drivkrafttyperne el og plug-in hybrid.Der er kommet 1.190 almindelige (ikke-opladelige) hybridbiler på vejen i januar måned, hvor der i samme måned sidste år kom 922. Det er en stigning på 29,1 procent.

Segmenter
Et blik på segmentfordelingen i januar 2020 viser, at J-segmentet (SUV/Cross over) er det mest solgte, med B-segmentet (mindre biler) og C-segmentet (mellemklasse) på hhv. anden- og tredjepladsen.

Den generelle tendens er fortsat, at danskerne anskaffer sig lidt større biler. J-segmentet med de populære crossovers fortsætter den generelle, stigende tendens, og er stadig i fremgang. Det er som altid værd at bemærke, at 71 procent af de solgte SUV’er er i kategorierne lille og mellem – det vil sige, at de er på størrelse med en almindelig familiebil, blot lidt højere.Top 3 personbiler i januar

Det mest populære mærke i januar måned er Volkswagen, der har solgt 2.307 biler. På andenpladsen befinder Peugeot sig med 1.794 biler og på tredjepladsen ligger Toyota, der har fået 1.703 nye biler på de danske veje.

Den bedst sælgende model i januar er Peugeot 208, med 820 biler. På en andenplads finder vi Citroen C3, der har solgt 648 biler. På en tredjeplads ligger Toyota Aygo med 632 biler.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.