• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. juli 2020 - De Danske bilimportører

Kurven er vendt

Bilsalget for juni viser, at vi er på ud af corona-krisen.

Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske bilimportører. Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske bilimportører.

De Danske bilimportører

Efter et par hårde måneder, giver salgstallene for juni måned grund til optimisme. Den forgangne måneds bilsalg var kun beskedent lavere end i juni 2019.
 
Salget i juni endte på 17.931 solgte personbiler, hvilket er 13,4 procent lavere end i juni 2019. Juni afslutter samtidig 1. halvår 2020, som har været stærkt påvirket af COVID-19. Det afspejler sig desværre også i salgstallene, der ligger 27,7 procent under niveauet i forhold til 1. halvår af 2019. Til gengæld ligger salgsniveauet i juni måned på -13,4 procent, hvilket er en markant fremgang ift. niveauet i maj på -40,1 procent.
 
”Bilsalget er ved at være tilbage på sporet efter nogle barske måneder for branchen. Tallene viser tydeligt, at vi er på vej ud af corona-krisen, og det også den fornemmelse der er i branchen.” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske bilimportører og fortsætter:

“Skolernes sommerferie er netop sparket i gang, men de gængse rejsemuligheder er langt fra normaliseret endnu. Kør-selv-ferien er derfor et oplagt alternativ, og vi håber, at danskerne vil se det som en god anledning til at købe en ny og mere miljøvenlig bil,”
 
Bilsalget er tilbage på sporet 
I den forgangene måned fik 17.931 nye personbiler plader på. Det er blot 13,4 procent færre end i juni 2019, hvor 20.711 personbiler blev indregistreret. Selvom der er tale om et fald, er det særdeles beskedent ift. maj måned, som bød på en salgsnedgang på hele 40,1 procent ift. maj 2019. 
 
ÅTD er 88.416 nye personbiler blevet indregistreret, hvilket er 27,7 procent færre end i samme periode af 2019. Selvom tallene umiddelbart er forstemmende, så viser juni måned lys forude. Prognosen er, at salget vil normalisere sig yderligere de kommende måneder. 
 
”Bilsalget er ved at være tilbage på sporet efter nogle barske måneder for branchen. Tallene viser tydeligt, at vi er på vej ud af corona-krisen, og det også den fornemmelse der er i branchen.” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske bilimportører og fortsætter:
 
“Skolernes sommerferie er netop sparket i gang, men de gængse rejsemuligheder er langt fra normaliseret endnu. Kør-selv-ferien er derfor et oplagt alternativ, og vi håber, at danskerne vil se det som en god anledning til at købe en ny og mere miljøvenlig bil,”.
Top-10 over de mest solgte mærker i hhv. juni 2020 og 1. halvår 2020.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.