• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. december 2020 - Ford

Ny racerbil fra E-sportshold

Fordzillas virtuelle racerbil bliver til vaskeægte prototype.

Ford løfter endelig sløret for den virkelige Team Fordzilla P1 – en vaskeægte fysisk prototype af virksomhedens virtuelle e-sportsracerbil Project P1. Ford løfter endelig sløret for den virkelige Team Fordzilla P1 – en vaskeægte fysisk prototype af virksomhedens virtuelle e-sportsracerbil Project P1.

Ford

Den virtuelle Project P1 blev afsløret til Gamescom 2020 i sommer, og nu har den fysiske prototype af racerbilen netop fået sin verdensdebut på en livestream af Team Fordzilla, som er Fords e-sportsracerhold.

Første gang nogensinde

Mens det efterhånden er almindeligt at se virkelige bilmodeller optræde i computerspil, markerer prototypen Team Fordzilla P1 første gang nogensinde, at en bilproducent bygger en fysisk model ud fra en virtuel bil.

Team Fordzilla P1 er bygget i fuld størrelsesorden ud fra den virtuelle version af racerbilen. Den nye prototype måler 4.371 mm i længden, 2.000 mm i bredden og 895 mm i højden. Forhjulene måler 315 x 30 x r21, mens baghjulene måler 355 x 25 x r21.

Den fysiske prototype tilvejebringes af et foregående samarbejde mellem Fordzilla og gamere verden over. Fordzillas følgere har nemlig siden marts i år stemt ivrigt med på flere runders Twitter-afstemninger, der har afgjort racerbilens ekstreme design. I alt er det blevet til næsten 250.000 stemmer.

Futuristisk design inspireret af Ford GT

Team Fordzilla P1’s udvendige design er skabt af Arturo Ariño, mens kabinen er udtænkt af Robert Engelmann. Både Ariño og Engelmann er bildesignere hos Ford.
Ariño forklarer, at hans vision for det udvendige design tager stor inspiration fra Ford GT, og at han har brugt morphing-teknologi til at give bilen dens futuristiske look. Især fronten slægter Ford GT på, mens bagendens rå aerodynamik er fuldt eksponeret.

Derudover er racerbilen bygget på en monocoque-struktur, der delvist dækkes af et stort gennemsigtigt glasparti i samme stil som et jagerfly. Det unikke glasparti fungerer ikke alene som et vindue, der udvisker grænsen mellem racerbilens udvendige og indvendige design, det understreger også dens F1-lignende konstruktion.

I cockpittet finder man fx LED-ikoner, der holder begge potentielle førere af racerbilen underrettet samt en skærm, der er integreret i selve rattet. Alt i kabinen er udviklet til at distrahere mindst muligt, så man i stedet kan fokusere på køreglæden og banen forude.

Fra computerteknologi til realitet på 7 uger

Team Fordzilla P1-prototypen er den første bil, som Ford har produceret udelukkende digitalt. Grundet COVID-19 er prototypen skabt i et samarbejde blandt kolleger spredt over 5 forskellige lande, der under hele processen hverken har mødt hinanden før ansigt til ansigt eller har haft nogen form for fysisk kontakt med hinanden.

Alligevel er konstruktionen af prototypen blevet færdig på blot 7 uger, som er under halvdelen af den tid, et sådant projekt normalt tager.

“Team Fordzilla P1 repræsenterer flere førstegangstiltag for os. For det første er det den første bil, vi har designet udelukkende digitalt. For det andet er det den første bil, vi har designet til offentlig skue med fuld gennemsigtighed. Og for det tredje er den resultatet af et samarbejde blandt stærke kolleger, der har fulgt det hele til dørs fra deres hjemmekontorer fordelt på 5 forskellige lande på den halve tid, end det normalt tager. Det er virkelig et bevis på den passion, vi har for projektet,” forklarer Boris Ferko, designchef hos Ford Europa.

Fordzilla

Ford introducerede Fordzilla i 2019 som virksomhedens første e-sportshold. Holdet består af fem individuelle landshold fra henholdsvis Storbritannien, Tyskland, Spanien, Frankrig og Italien, der hver har holdkaptajner og håndplukkede racerkørere. I øjeblikket består Fordzilla af over 40 racerkørere i alt.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.