• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. september 2021 - Mazda

Opdateret Mazda CX-5

Mazda CX-5 2022: Skarpere design og flere valgmuligheder

På fronten ses en mere tredimensionel og kantet udformning af kølergrillen. På fronten ses en mere tredimensionel og kantet udformning af kølergrillen.

Mazda

 
Mazda giver sin rummelige og dynamiske familie-SUV, CX-5, en større opdatering. Mazda CX-5 2022 får et nydesignet frontparti, en markant ny lygtegrafik for og bag, nye funktioner som Mazda Intelligent Drive Select og en yderligere forbedret køredynamik. Derudover vil der være en større visuel forskel mellem de forskellige udstyrsvarianter, funktionelle forbedringer i bagagerummet og nye sikkerhedsfunktioner. Det forventes, at de første biler kommer til Danmark i starten af 2022. Priserne kendes endnu ikke.

Iøjnefaldende design
Den mest iøjnefaldende ændring på CX-5 2022 er det nye eksteriørdesign. På fronten ses en mere tredimensionel og kantet udformning af kølergrillen og den såkaldte signaturvinge, ligesom også stødfangerne for og bag har fået en ny udformning. For- og baglygterne har fået en ny, markant lyssignatur, og farvepaletten udvides med en ny metallakering, Zircon Sand. Tre helt nye modelvarianter har hver sin unikke karakter:
 
CX-5 Newground er designet med en aktiv livsstil i tankerne. Den har dekorative beskyttelseslister nederst på forreste og bageste stødfanger samt på sidepanelerne. Sorte sidespejle, limegrønne elementer i kølergrillen samt tofarvede 19” aluminiumsfælge bidrager til et meget dynamisk udseende. Interiøret er også eksklusivt for CX-5 Newground. Sæderne er betrukket med en kombination af sort kunstlæder og ruskindslignende stof, og der er limegrønne syninger samt limegrønne rammer omkring luftdyserne i instrumentbordet.

CX-5 Homura er for kunder, som ønsker en mere sportslig CX-5. Udvendigt skiller den sig ud ved, at både kølergrillen og signaturvingen har en blank sort finish. Det samme gælder den nederste del af stødfangerne, skærmkanterne samt sidespejlene. Derudover har den sorte 19” aluminiumsfælge og røde elementer i kølergrillen. Indvendigt har CX-5 Homura sæder med sort kunstlæder, ruskindslignende stof og udstrakt brug af røde syninger.

CX-5 Luxury (eller Cosmo med Luxury-pakke) er modelprogrammets topmodel. Udvendigt er alle karrosseridele inklusive skærmkanterne lakeret i bilens farve, hvilket giver et endnu mere eksklusivt udseende. Det understreges yderligere af de sølvfarvede 19” aluminiumsfælge med en højglansfinish. Indvendigt har den blandt andet sæder med blødt nappalæder og paneler med indlæg af træ.
 
Mere omfattende modelprogram
Med CX-5 2022 tilbyder Mazda et modelprogram med væsentligt flere valgmuligheder end hidtil. Udover de tre nye modelvarianter vil CX-5 fortsat kunne fås som Sense, Sky og Cosmo. Der bliver blot mulighed for en endnu større grad af individualisering. Motorprogrammet omfatter to forskellige Skyactiv-G benzinmotorer med henholdsvis 165 hk (2.0) og 194 hk (2.5). Derudover tilbydes en Skyactiv-D dieselmotor på 2.2 liter med 184 hk.

Forbedret køredynamik og komfort
Mazda har foretaget en række ændringer og justeringer af karrosseriet, undervognen og sæderne for at gøre køredynamikken endnu bedre og for at forbedre kørekomforten. Støjniveauet er også reduceret i den forbindelse – især ved kørsel på dårlige veje.
Nyt i CX-5 2022 er også Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive), som lader føreren vælge mellem forskellige køreprogrammer tilpasset forskellige forhold. Nogle modelvarianter med firehjulstræk får også en off-road-funktion, som giver bedre køreegenskaber på dårlige og/eller glatte veje.
 
Nyt udstyr
Af nyt, brugervenligt udstyr i Mazda CX-5 2022 kan nævnes en trådløs oplader til smartphones i midterkonsollen. Bagagerummet er opgraderet med en todelt og foldbar bagagerumsbundplade, som flugter med bagagerummets læssekant. I CX-5 Newground er bundpladen vendbar og forsynet med gummi på den ene side. Det er praktisk, hvis man har brug for at transportere våde og/eller beskidte genstande.

Sikkerhedsudstyret suppleres med Mazdas køassistent, ”Cruise & Traffic Support (CTS)”, i modeller med adaptiv fartpilot og automatgear. Systemet hjælper føreren ved at styre acceleration, bremser og styring ved køkørsel (ved hastigheder under 60 km/t). Desuden er de adaptive LED-forlygter forbedret, så de giver en endnu bedre fordeling af det lange lys.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.