• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. december 2021 - FDM

Elbil er Årets Bil i Danmark 2022

Fremtidens Årets bil kåringer tilhører elbiler, mener FDM.

Priserne for en Hyundai Ioniq 5 ligger mellem 325.000 og 435.000 kr., og alle varianter af bilen er afgiftsfri. Priserne for en Hyundai Ioniq 5 ligger mellem 325.000 og 435.000 kr., og alle varianter af bilen er afgiftsfri.

FDM

 
Hyundai Ioniq 5 er Årets Bil i Danmark 2022. Den populære elbil vandt foran tre andre elbiler, da prisen blev uddelt tirsdag aften. Fremtidens kåringer tilhører elbiler, mener FDM.
 
Årets Bil i Danmark 2022 er Hyundai Ioniq 5. Den koreanske elbil blev en sikker vinder, da prisen blev uddelt tirsdag aften i FDMs hovedsæde i Lyngby nord for København.
 
Dermed er det tredje år i træk, at en ren elbil vinder den danske titel. I alt fem af finalens syv biler er rene elbiler. Prisen som Årets Bil i Danmark er blevet uddelt siden 1969.
 
Det er samtidig første gang, at en koreansk bil stryger helt til tops. Tilmed kom Kia EV6 samtidig ind på tredjepladsen. Søstermærket til Hyundai opnåede i 2008 en andenplads med Kia Ceed.
 
Årets Bil i Danmark kåres af en jury på 23 medlemmer fra Danske Motorjournalister. FDM har fire medlemmer med i juryen, og alle fire havde enten Hyundai Ioniq 5 eller Kia EV6 på deres førsteplads.
 
”Hyundai Ioniq 5 er en fortjent vinder af Årets Bil i Danmark, ligesom den vandt FDMs seneste gruppetest af elbiler. Den indeholder alt det, man forventer af en vinderbil. Den er grøn, sikkerheden er i top, prisen er fornuftig, og den har både en rækkevidde og en ladehastighed, der er blandt de allerbedste blandt elbilerne. Og så kører den naturligvis godt,” siger bilteknisk redaktør i FDM, Søren W. Rasmussen.
 
Hyundai Ioniq 5 er første bil fra Hyundai-Kia på en ny elektrisk platform, der bl.a. giver mulighed for ekstra hurtig ladning på farten. Ioniq 5 har rigtig god kabineplads og en lounge-agtig indretning. Den officielle rækkevidde er, alt efter batteristørrelse, på 384-481 km.
 
Priserne for en Hyundai Ioniq 5 ligger mellem 325.000 og 435.000 kr., og dermed er alle varianter af bilen afgiftsfri.
 
Af finalens syv biler fås de fem kun som elbiler, mens de to øvrige, Peugeot 308 og Mercedes-Benz C-klasse, fås som benzin- eller dieselbiler og som helt eller delvist elektriske.
 
”Årets finalefelt er et vendepunkt i dansk bilhistorie, der endegyldigt viser, at benzin- og dieselbiler i den slags kåringer hører fortiden til. At fem af årets syv finalister er rene elbiler, viser ikke bare, at udviklingen går hurtigt. Danskerne har også taget elbilerne til sig. Hver sjette nye solgte bil i oktober var en elbil. Det er en udvikling, som FDM støtter op om,” siger Søren W. Rasmussen.
 
Sådan stemte juryen til Årets Bil i Danmark 2022:               
1. Hyundai Ioniq 5              154
2. Polestar 2                       119
3. Kia EV6                          113
4. Audi Q4 e-tron                  89
5. Peugeot 308                     78
6. Tesla Model Y                   73
7. Mercedes-Benz C-klasse 64

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.