• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. januar 2022 - Porsche

Porsche Carrera Cup Scandinavia

Jan Magnussen med i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Tilslutningen til Porsche Carrera Cup Scandinavia er ekstraordinært stor, og det forventes, at op mod 30 biler stiller til start i 2022-udgaven af mesterskabet. Tilslutningen til Porsche Carrera Cup Scandinavia er ekstraordinært stor, og det forventes, at op mod 30 biler stiller til start i 2022-udgaven af mesterskabet.

Porsche


Med support fra Porsche Danmark stiller den tidligere Formel 1-kører og firedobbelte Le Mans-vinder Jan Magnussen op i udvalgte afdelinger af den skandinaviske mærkeserie i 2022.

Efter at have deltaget som gæstekører i Porsche Carrera Cup Scandinavia i både 2020 og 2021 skruer Jan Magnussen op for indsatsen og stiller op i flere udvalgte løb i den kommende 2022-sæson. Den tidligere Formel 1-kører, flerdobbelte IMSA-mester og vinder af legendariske løb som 24-timersløbet på Le Mans ser frem til det nye setup, hvor han stiller op for det svenske Porsche-team, Mtech Competition i en Porsche 911 GT3 Cup #23.
Jan Magnussen: Et mesterskab på internationalt niveau 

– Jeg ser virkelig frem til at stille op i Porsche Carrera Cup Scandinavia for tredje sæson i træk. Det er et stærkt mesterskab, som fra start har imponeret mig med sit meget høje sportslige niveau og en begejstret fanskare. Teams og kørere er af international klasse, og konkurrencen er benhård. Samtidig glæder jeg mig til at komme bag rattet af den helt nye 992-generation af Porsche 911 GT3 Cup-racer. Jeg kender mit team fra tidligere løb, og det er et dygtigt hold, som jeg glæder mig til at møde igen. Jeg har endnu ikke haft mulighed for at prøve generation 992, men er allerede gået i gang med simulatortræningen, lyder det fra Jan Magnussen.

Jan Magnussen vil foreløbig deltage i tre afdelinger af Porsche Carrera Cup Scandinavia på henholdsvis Scandinavian Raceway i Anderstorp, Sverige, den 13.-14. maj, Gelleråsen Arena i Karlskoga, Sverige, den 19.-20. august samt Rudskogen Motorsenter i Rakkestad, Norge, den 16.-17. september. Danskeren deltager også i det officielle lanceringsevent på Mantorp Park i Sverige den 28.-29. april.

Porsche Danmark: Vi styrker indsatsen i motorsport
Jan Magnussens deltagelse i Porsche Carrera Cup Scandinavia sker med support fra Porsche Danmark, hvor man har store forventninger til det kommende motorsportsår.

– Vi er begejstrede over at et legendarisk topnavn som Jan Magnussen i 2022 vil repræsentere Danmark i Nordens største mærkeserie, og vi håber, at det vil øge den danske interesse for den skandinaviske Porsche Carrera Cup. Indsatsen er i fuld tråd med vores DNA og ambition om at være til stede i motorsporten, hvor vi i forvejen har engageret os i esporten gennem det officielle Danmarksmesterskab i digital motorsport, Porsche Esports Carrera Cup Denmark, ligesom vi også supporterer det unge talent Bastian Buus i den tyske Carrera Cup. Med Jan Magnussen i Porsche Carrera Cup Scandinavia giver vi den nu for alvor gas på både de virtuelle og de virkelige racerbaner, lyder det fra PR- og marketingchef hos Porsche Danmark, Ann-Sophie Dam

Fakta om serien
Porsche Carrera Cup er verdens største og mest populære mærkeserie med lokale og regionale mesterskaber på 11 forskellige markeder. Porsche Carrera Cup Scandinavia er det officielle mesterskab i Skandinavien og arrangeres i samarbejde med Porsche Motorsport. Den internationale Porsche Mobil 1 Supercup organiseres direkte af fabrikken i Stuttgart og afvikles sideløbende med Formel 1-verdensmesterskabet.

Tilslutningen til Porsche Carrera Cup Scandinavia er ekstraordinært stor, og det forventes, at op mod 30 biler stiller til start i 2022-udgaven af mesterskabet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.