• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. september 2022 - BMW

BMW lancerer Plug&Charge

Enkelt og fleksibelt med IONITY og BMW Charging.

IONITY er en central del af ladenetværket knyttet til BMW Charging, som i dag giver kunder adgang til næsten 400.000 ladestandere rundt omkring i Europa. IONITY er en central del af ladenetværket knyttet til BMW Charging, som i dag giver kunder adgang til næsten 400.000 ladestandere rundt omkring i Europa.

BMW

 
Fra medio 2023 får de første BMW modeller mulighed for en fleksibel opladning, hvor kunderne kan lade på en række ladestandere uden at skulle bruge et ladekort eller en app.

Plug&Charge er en funktion, der gør opladning af elbiler meget enkel. Tilslut ladekablet til bilen – og de nødvendige data vil automatisk flyde via ladekablet ved siden af selve strømmen. Det er derfor ikke nødvendigt at aktivere opladningen ved hjælp af et ladekort eller en app – bilen identificerer sig selv. Når opladningen er afsluttet, overføres de nødvendige oplysninger til automatisk betaling. 
 
Plug&Charge-teknologien bruges allerede af flere bilproducenter, men BMW Group er det første selskab, der integrerer muligheden for at samle flere ladeaftaler i det kommende Plug&Charge-tilbud. Traditionelle Plug&Charge-løsninger er knyttet til en enkelt, fast leverandør, mens løsningen, der vil være tilgængelig til BMW modeller i fremtiden, byder på en stor grad af fleksibilitet.

Det giver kunderne mulighed for at koble deres nuværende ladeaftaler fra mindst fem forskellige leverandører til bilen og dermed bruge disse operatørers ladestandere på en meget enkel måde. Den eneste forudsætning er, at ladestanderne skal være tilsluttet Hubjects europæiske eRoaming-netværk.
 
Enkelt og fleksibelt med IONITY og BMW Charging
En meget vigtig del af den kommende Plug&Charge-funktion er Plug&Charge-adgang til IONITY-ladenetværket.
 
BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group lancerede sammen med Audi og Porsche joint venture-selskabet IONITY i 2017. Senere har flere bilproducenter sluttet sig til selskabet, som udvikler, etablerer og driver et netværk af hurtig- og lynladere til elbiler i hele Europa. I Danmark har IONITY i dag lynladere på syv lokationer med i alt 35 ladepunkter. Netværket udvides kontinuerligt.

IONITY er en central del af ladenetværket knyttet til BMW Charging, som i dag giver kunder adgang til næsten 400.000 ladestandere rundt omkring i Europa.

Elektrisk storfamilie – med mere i vente
Siden lanceringen af BMW i3 i 2013 er BMW’s elektriske familie blevet udvidet med BMW iX3, BMW i4 og BMW iX. I de kommende måneder lanceres den helt nye BMW iX1 og BMW i7. Herefter følger blandt andet en elektrisk BMW 5-serie.

I 2023 forventer BMW Group at dække over 90 procent af de forskellige segmenter med elbiler. Brugervenlige løsninger til opladning er således en vigtig faktor for problemfri elektrisk mobilitet fra BMW, MINI, Rolls-Royce og BMW Motorrad i de kommende år.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.