• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. november 2022 - Applus Bilsyn

Flere bilister lader bilen stå

Sænk brændstofudgifter med 9.000 kr. om året.

Sammenlignet med i februar og i maj lader stadig flere bilen stå derhjemme for at spare, viser ny undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn i november blandt 1.182 bilejere. Sammenlignet med i februar og i maj lader stadig flere bilen stå derhjemme for at spare, viser ny undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn i november blandt 1.182 bilejere.

Applus Bilsyn
 
Antallet af bilister, der kører mindre for at holde udgifterne nede, vokser igen igen, viser ny undersøgelse fra Applus Bilsyn. Se de tre områder, hvor du kan reducere din bils brændstofforbrug.
 
Tager man bussen eller cyklen på arbejde i disse dage, så er man sandsynligvis ikke alene. 
I en ny undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn, landets største bilsynskæde, blandt 1.182 bilejere i november svarer knap hver anden, at de kører mindre i bil sammenlignet med før Ukrainekrigen, og det er en klar stigning sammenlignet med to tilsvarende undersøgelser, som bilsynsvirksomheden gennemførte tidligere på året.

I februar spurgte Applus Bilsyn 1.322 bilejere, om de kørte mindre, efter at brændstofpriserne var vokset de foregående måneder, vel at mærke før krigen i Ukraine brød ud. Dengang svarede 18%, at de kørte mindre på grund af de stigende brændstofpriser. I maj gennemførte Applus Bilsyn en undersøgelse blandt 1.279 bilister, og her var andelen af bilister, der var begyndt at køre mindre sammenlignet med før krigen, vokset til 33%. 

Og ifølge den seneste undersøgelse er der i skrivende stund tale om 47 procent, mens de resterende 53 procent kører det samme som før krigen.

Sænk brændstofudgifter med 9.000 kr. om året
- Siden årets begyndelse er udgifterne i danskernes privatøkonomi eksploderet, og helt naturligt skruer vi også ned for kørslen, ligesom vi slukker unødvendigt lys og vasker om natten. Tanker en familie f.eks. 50 liter brændstof færre om måneden, så sparer man hen over året cirka 9.000 kr., og det er ikke en ubetydelig ting for mange lige nu. Bilejere kan konkret gøre flere ting for at skære i udgifterne: Køre mindre, sænke hastigheden og i højere grad køre sammen med andre, siger John Gantzhorn, teknisk konsulent hos Applus Bilsyn.

Synsvirksomheden har også spurgt, hvor ofte bilejerne lader bilen stå i garagen, og også her er der sket en stigning de seneste seks måneder. 

Mens der stort set er lige mange, som lader bilen stå en dag om ugen, så er antallet af personer, der ikke bruger bilen to til tre dage i løbet af ugen, vokset fra 14% i maj til 24% i november.
 
Antallet af bilejere, der er ikke bruger bilen fire eller flere dage ugentligt er ligeledes vokset svagt, og så er antallet af bilejere, som ufortrødent kører videre i samme omfang som før, faldet fra 66 til 56 procent af de adspurgte.

Fakta: Reducerer du i øjeblikket udgifterne til din bil?
Ja: 23 %
Nej: 70 %
Ved ikke: 7 %

Kilde: Applus Bilsyn, undersøgelse fortaget i november blandt 1.182 bilejere 
3 områder hvor du kan reducere bilens brændstofforbrug
 
BILEN: Tjek og optimér dæktrykket og reducer vejmodstand. Fjern tagbøjler og cykelholder, der giver vindmodstand, og tøm bilen for eventuel overskudsvægt. Undgå sædevarme, elruder og skru ned for aircondition. Tilkobl en motorvarmer der forbedrer brændstofforbruget. 
 
MOTOREN: Sørg for at motorolien er den rigtige og ikke for gammel, tynd og frisk olie nedsætter modstanden i motoren og forbedrer derved brændstoføkonomien. Brug renseadditiver til bilens brændstofsystem mindst 1 gang om året, rene dyser og forbrændingsrum gør motoren mere effektiv.
KØRSEL: Kør i jævn hastighed, f.eks. med fartpiloten, og i højest muligt gear for at reducere motoromdrejninger. Hold afstand til forankørende, så du har få opbremsninger. Skip de korte ture, da en kold motor forbrænder ringere end en varm. 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.