Handelsguide - Bilpriser.dk

Hvordan kan jeg rette en blød bule ud, hvor der tilsyneladende ikke er lakskade?

Af ask-alex.dk
Er bilen blevet bulet, er det ikke altid så slemt, som det ser ud. Store, bløde buler kan nogle gange rettes ud uden brug af værktøj, men også mere komplicerede buler kan med held rettes ud med kun ganske få hjælpemidler.

Du skal bruge:

  • En gummihammer
  • Evt. en handske
1. Forberedelse:
Der skal være fri adgang til bagsiden af den bulede pladedel. Er fx døren bulet, fjernes den indvendige dørbeklædning. Er en skærm bulet kan det være nemmest at komme til, hvis skærmen er afmonteret.


2. En stor blød bule, også kaldet en trykskade, kan rettes ud med pres eller slag med håndfladen. Tag evt. en gammel handske på. Sæt hånden på bagsiden af bulen, og tryk eller slå behersket, indtil pladen springer tilbage i sin oprindelige form.




3. Hvis pres eller slag med hånden ikke er nok, banker du på bulen med en gummihammer. Sørg for, at du kan komme til at svinge hammeren, og bank forsigtigt midt på bulens bagside. Hold imod på forsiden med den anden hånd for at få føling med slagene.




4. Når pladen er sprunget tilbage i sin oprindelige form, kontrollerer du, at lakken stadig er helt intakt. Er der sket lakskade, skal den repareres hurtigst muligt. Kontroller desuden evt. rustbeskyttelse på pladens bagside. Er den skadet, skal den repareres hurtigst muligt.

Karosseriområdets forfatter
Hos ask-alex.dk kan du finde svar på spørgsmål om alt mellem himmel og jord: biler, både, stueplanter og meget andet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.