• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. april 2007 - Renault

Welcome to India

Renaults Logan ruller ud på det indiske marked

Renaults satsning i Indien fører nu til den første solgte Logan. Renaults satsning i Indien fører nu til den første solgte Logan.

Renault
Mindre end to år efter, at Renault underskrev en joint venture aftale med Mahindra i Indien, kunne den første kundesolgte Logan forlade Nashik fabrikkens samlebånd.

Mahindra-Renault joint venture aftalen blev underskrevet i Mumbai i marts 2005. Målet var at producere og sælge Logan Sedan på det indiske marked fra begyndelsen af 2007. I starten forventer man en årlig produktion på 50.000 biler.

Samarbejdet gør det muligt for Mahindra at bevæge ind på personbilsmarkedet i Indien – hidtil har Mahindra kun dækket SUV- og traktormarkedet. Ligeledes gælder det for Renault, at man her første gang er inde på det indiske marked for personbiler.

Indien er et nøglemarked for Renault, såvel hvad angår Renault Commitment 2009, som har et mål om, at der skal sælges 800.000 flere biler verden over inden 2009. Med en befolkning på 1,1 milliard indbyggere har Indien haft en stærk økonomisk vækst, der passerede otte procent i 2006.

Bilmarkedet steg med 16,8 procent om året mellem 1998 og 2006 og nåede 1,15 millioner biler i 2006 (person- og varevogne), hvor hovedvægten ligger på biler i småbils- og mellemklassen.

Logan fabrikken i Nashik
Logan produceres på Mahindras Nashik fabrik, der ligger 180 km nordvest for Mumbai (tidligere Bombay) på den indiske vestkyst. Anlægget er det første i verden, der producerer højrestyrede Logan.

Fabrikken dækker de fire hovedområder: Presning af karrosseridele, sammensvejsning af karrosseridele, lakering samt samlefabrik. Produktionskapaciteten er planlagt til tolv biler i timen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.