• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. december 2007 - Renault

Fem store stjerner til Laguna

Renault Laguna fik 36 af 37 mulige Euro NCAP-point

Den ny Renault Laguna er lettere og mere sikker end nogensinde Den ny Renault Laguna er lettere og mere sikker end nogensinde

Bilpriser.dk
Renault Lagunas forgænger, Renault Laguna II, fik som den første bil fem stjerner for passiv sikkerhed i Euro NCAP-testen. Nu har den ny udgave også scoret de eftertragtede fem stjerner. Og det er sket med tildeling af 36 ud af 37 mulige point. De 16 point blev givet for sikkerhed ved frontale kollissioner, de 15 for sikkerhed ved påkørsel fra siden og resten for advarselsssystemet ved manglende aktivering af sikkerhedsseler og for fodgængersikkerhed, blandt andet. Bag de fem stjerner gemmer sig et stort udviklingsarbejde, fortæller Renault. Blandt andet er vognen udstyret med forsæde-airbags, der via sensorer i sædet måler førerens vægt og position og vælger en passende oppustning af airbag'en efter det. Laguna'en har seks til otte airbags, alt efter model. En anden smart sikkerhedsdetalje er, at der lynhurtigt opbygges et ekstra tryk i bremsehydraulikken, hvis føreren pludselig fjerner højre fod fra speederen. Desuden er ABS- og ESP-systemerne optimeret, og Laguna'en er blevet 15 til 65 kilo lettere. Det største vægttab står 110 hk diesel-versionen for. Det giver kortere bremselængder. Endelig er der dæktrykskontrol.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.