• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. april 2001 - Renault

Verdensrekord i sikkerhed

Renault Laguna fik absolut topscorer i crashtest

En Renault Laguna ender livet i sikkerhedens tjeneste under den skrappe Euro-NCAP test En Renault Laguna ender livet i sikkerhedens tjeneste under den skrappe Euro-NCAP test

Med fem stjerner i Euro-NCAP-sikkerhedstests sætter den nye Renault Laguna II nye grænser for det mulige indenfor passiv sikkerhed.

Resultatet 33 point ud af 34 mulige gør Laguna II til den personbil på markedet, der har opnået de fleste point nogensinde i en Euro-NCAP test.

Frontalt sammenstød ved 64 i timen
Laguna II modstod uden problemer en frontal kollision under de mest vanskelige forhold ved 64 km/t. Mindre deformation af kabinen er et af Renaults kerneområder, når det gælder sikkerhed.

Den nye Laguna II rummer for eksempel næsten 70 kg ultra-højelastisk stål, som er 2,5 gange så 'stift' som almindeligt stål. I tilfælde af en kollision skubbes dele som motor, batteri, bremsekraftforstærker, luftfilterhus og så videre væk, så passagererne beskyttes bedst muligt.

Næsten en halv cm tyk
For at øge sikkerheden ved sidekollisioner er midterstolpen forstærket med tre ekstra stållag, så den samlede tykkelse er 4,3 mm. Denne ekstra stivhed understøttes af krydsvanger i tag og gulv, som sikrer, at kollisionskræfterne fordeles bedst muligt. Dørpanelerne er ligeledes forsynet med en energiabsorberende struktur, som giver en bedre beskyttelse af brystkassen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.