• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. september 2001 - Renault

Ny fransk talisman

Opsigtsvækkende konceptbil fra Renault

De dobbelte mågevinger er en sjov ide, men det vil formentlig være alt for upraktisk at skulle kæmpe med sådan en ladeport til daglig. De dobbelte mågevinger er en sjov ide, men det vil formentlig være alt for upraktisk at skulle kæmpe med sådan en ladeport til daglig.

Af Jeppe Lykke Hansen
På de internationale biludstillinger vil bilfabrikkerne gerne for alvor demonstrere, hvad de kan. Og Renault vil ikke stå udenfor.

På bilmessen i Frankfurt afslører Renault-fabrikkerne deres bud på en super-sporty firesædet sportscoupe, konceptbilen Renault Talisman.

Særligt omkring indretningen af kabinen har Renault tænkt store tanker, hvor indviklet teknik skal camoufleres med let betjening.

Fransk kæmpemåge
Konceptbilen er udstyret med to kæmpe mågevingedøre, der giver adgang til både for- og bagsæde, men dette er mest en gimmick, som skal gøre det lettere for messegæsterne at beundre interiøret.

De store mågevinger måler hele 2,45 meter i bredden.

Sammenhængende rat og pedaler
Som Seat også har gjort med deres Tango, har Renault valgt at fastgøre sæderne, så det i stedet er pedalerne og rattet, der skal justeres efter føreren.

De faste forsæder skal sikre, at passagerne på bagsædet aldrig bliver klemt, men på den anden side bliver det så heller ikke længere muligt at give dem ekstra plads.

Renault Talisman er udstyret med en 4,5 liters V8-motor med 32 ventiler.

------------------------------------------------------
BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.