• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. februar 2004 - Pressemeddelelse - Opel

Nye Trixx fra Opel

Opel præsenterer en ny fleksibel fremtidsbybil

Opel Trixx er forsynet med en 1,3 CDTI common rail dieselmotor på 70 hk. Opel Trixx er forsynet med en 1,3 CDTI common rail dieselmotor på 70 hk.

Pressemeddelelse - Opel
Den er meget fleksibel og anvendelig. Der er masser af plads i den: Opels nye fremtidsvision Opel Trixx får verdenspremiere på den internationale biludstilling i Geneve, som åbner 4. marts.

Denne superkompakte bybil har plads til tre voksne og et barn - eller den kan anvendes til en enkelt person og samtidig have masser af lasteplads.

Tre elektrisk betjente døre, to i passagersiden og en i førersiden, giver nem adgang til kabinen og til bagagepladsen.

Ny tænkning
Opel Trixx er forsynet med flere eksempler på nytænkning: for eksempel et oppusteligt bagsæde, et højre forsæde, som kan foldes helt væk, og en slags taglem, der kan åbnes, når man transporterer meget lange genstande.

Bagtil kan man trække en bagageholder vandret ud som en skuffe til tungt gods eller til ting, der er for snavsede til at tage ind i bilen.

Motoren er den samme som findes i Corsa: 1,3 CDTI turbo diesel på 70 hk.

Martin Smith, Executive Director, Design, siger bl.a.: "Trixx viser vores ide om en ultrakompakt bil 3-meters klassen. En bil, som opfylder en lang række ønsker fra bilkøberne med dens fikse, fleksible indretning."

Rum til det pladskrævende
Trixx måler 3,04 x 1,66 x 1,57 meter og har forhjulstræk. Den er skabt til bytrafik, kan transportere to voksne og deres bagage - eller tre voksne og et barn - eller føreren alene med en masse pladskrævende gods.

Forreste passagersæde kan foldes ned, så der fremkommer et usædvanligt stort bagagerum på 890 liter (målt efter VDA normen). Lastrummets længde er 1,53 meter målt fra bagkant til instrumentpanelet, og det er nok plads til at man kan medbringe en fuldt samlet mountainbike.

Forsædet fjernes
Hvis man virkelig ønsker komfort under kørslen, folder man forsædet væk, og får fin benplads og komfort ved at benytte bagsædet, som er lidt sofaagtigt. Dette sæde er skjult, hvis det ikke bruges; det pustes op på få sekunder ved hjælp af en indbygget kompressor. Hvis et lille barn skal med på køretur, er der et børnesæde, som kan foldes ned bag førersædet.

Fyldigt gods er nemt at læsse ind i bilen gennem de el-drevne døre for og bag, der som en slags skydedøre glider ned langs bilens side. Trixx har ingen bagdør, men ruden bagtil kan sænkes, så man får lettere adgang til kabinen.

I kombination med glassoltaget, hvoraf den bageste halvdel glider fremad, skabes en lastemulighed næsten som på en pick-up truck. Stor nok til at klare gods op til 96 centimeters bredde, 43 cm højde og 1,4 meters længde.

Trixx har klare, enkle linier og signalerer tydeligt Opels nye designsprog. Fronten, med dens udtalte V-form, minder meget om den kommende Astra.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.