• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. april 2004 - Pressemeddelelse - Land Rover

Den vigtigste Land Rover

Discovery 3 præsenteret for verdenspressen

Discovery 3 er designet indefra og ud. Funktion er gået forud for form. Discovery 3 er designet indefra og ud. Funktion er gået forud for form.

Pressemeddelelse - Land Rover Land Rovers administrerende direktør, Matthew Taylor, lagde ikke skjul på sin begejstring, da han løftede sløret af den nye Discovery 3 på New York Auto Show. "Det er den vigtigste nyhed i Land Rovers historie," sagde han.

Og det siger slet ikke så lidt, når det gælder et legendarisk mærke, der har været på banen i over 50 år.

Bred dynamik
Matthew Taylors og Land Rover organisationens begejstring skyldes, at det med den nye Discovery er lykkedes at skabe en model, der er endnu stærkere, hvad angår den i forvejen så velkendte Land Rover dyd, nemlig bred og dynamisk anvendelighed.

Det nye Terrain Response system, der nu for første gang sættes i produktion, er kraftigt medvirkende til dette. Når køreren har valgt en af fem indstillinger, sørger systemet automatisk for, at finde den mest egnede indstilling af bilens øvrige avancerede elektroniske hjælpesystemer - herunder kørehøjden, motorens drejningsmoment, Hill Descent Control, Traction Control og transmission.

Med andre ord: Bilen tilpasser sig fuldstændig til forholdene og optimerer dermed køreegenskaber, komfort og trækkraft.

"Det er ligesom at have en ekspert siddende ved siden af sig, som hjælper med at få det bedste ud af køretøjet både on- og off-road," sagde Mathhew Taylor.

Fleksibel indretning
Den brede anvendelighed sikres også gennem stor fleksibilitet i kabinen. Discovery fås med syv sæder, og også de to bageste er i voksenstørrelse. Alle fem bagsæder kan fældes ned i plan med gulvet, hvorved skabes en SUV med meget store lastkapacitet.

Discovery 3 er designet indefra og ud. Funktion er gået forud for form, og der er skabt en kabine med et fantastisk miljø og den for Land Rover så typiske "Command Driving Position" og "Stadium Seating," der giver overblik i alle situationer.

Den nye model får en spændende motorisering i kraft af en specialudviklet 4,4 liters V8 Jaguar benzinmotor med 300 hestekræfter. Endvidere kommer der en 2,7 liters Common Rail V6 dieselmotor, som med imponerende ydelser og brændstoføkonomi er en af verdens mest avancerede.

Med lanceringen af Discovery 3 sættes endnu en milepæl i modellens historie, som tog sin begyndelse i 1989.
Over 700.000 Discovery er solgt på 142 markeder, og de nyeste salgstal viser en utrolig flot fremgang i salget i Storbritannien i første kvartal af i år. 15.181 eksemplarer blev det til, og det svarer til en stigning i salget på 15,9 procent.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.