• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. juni 2004 - Pressemeddelelse - Toyota

Toyota i tysk top-3

Audi og Porsche overhales af Toyota på udebane

Målfoto: Toyota slår Audi og Porsche på udebane. Målfoto: Toyota slår Audi og Porsche på udebane.

Pressemeddelelse - Toyota
Tysklands mest omfattende undersøgelse af "bedste bilmærke", ADAC's AutoMarxX, har for første gang en udenlandsk fabrikant blandt de tre i toppen.

Nævn de tre bedste bilmærker i Tyskland? Pas på! Svaret er ikke så ligetil, som man måske kunne tro. Det rigtige svar er: Mercedes-Benz, BMW og Toyota.

Det fremgår af undersøgelsen AutoMarxX, som Europas største bilistorganisation ADAC foretager to gange om året.

Farvel folkevogn
For et halvt år siden skubbede Toyota Volkswagen væk fra femtepladsen. I den seneste undersøgelse fra juni 2004 har Toyota overhalet både Porsche og Audi, og placerer sig nu som nummer tre efter Mercedes-Benz og BMW. Det er første gang, et ikke-tysk mærke er blandt de tre bedste.

Og hvad betyder så "bedste bilmærke" i denne forbindelse?

Undersøgelsen AutoMarxX vægter forskellige kriterier som mærke-image, markedsstyrke, kundetilfredshed, produktkvalitet, teknisk udvikling og virksomhedsresultat til en samlet karakter som udtryk for de enkelte mærkers "styrke".

Stærk teknologi
Toyota bevarer ikke bare sin dominerende stilling, når det gælder kundetilfredshed, men fører også foran Mercedes-Benz og Honda, når det gælder teknologi generelt. Toyotas systematiske og vedholdende indsats belønnes også på områder som varemærkets anseelse, produktkvalitet og firmaets økonomiske styrke.

Analysearbejdet foretages af Centre for Automotive Research i Gelsenkirchen, som behandler store mængder data - fx fra ADAC's egen vejhjælpsstatistik omfattende 500.000 assistancer. Man analyserer tusindvis af spørgeskemaer fra tyske bilister, vurderer betydende hjemkaldelsesaktioner og gennemgår 6.000 individuelle handler for at analysere værditabet for de enkelte modeller for til sidst at tegne et bredt billede af kvalitet og image for hver af de største producenter, som er til stede på det tyske marked.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.