• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. november 2004 - Pressemeddelelse - Semler Gruppen

40 års fremgang

Mere end 15 millioner Audi modeller de sidste 40 år

Audi accelerer med imponerende hast. I år alene har Audi introduceret fire nye modeller. Audi accelerer med imponerende hast. I år alene har Audi introduceret fire nye modeller.

Pressemeddelelse - Ulla T. Ritter, Semler Gruppen
Mere end 15 millioner Audi modeller har AUDI AG produceret i de forgangne fire årtier. Siden 1965 er godt og vel 10,5 millioner Audi modeller blevet produceret på fabrikken i Ingolstadt, mere end fire millioner i Neckarsulm og 500.000 på Audis øvrige fabrikker.

Perioden fra 1964 til 1966 er en af de mest betydningsfulde i AUDI AG's historie. Det var i denne periode, at ejerskabet af Auto Union GmbH blev overdraget til Volkswagenwerk AG fra Daimler-Benz. Overdragelsen af ejerskabet ændrede ikke kun firmastrukturen. Sammen med skiftet fra DKW's totaktsmodeller til firmaets dengang nyudviklede firetaksmodel, Audi 72, blev også navnet på bilerne ændret - de hed nu Audi.

Audi var først i kompaktklassen
Både Audi 100 og Audi 80 var store succes'er i 1970'erne. Audi 50, som blev præsenteret i 1974, skrev også historie - det var den første bil i kompaktklassen i Tyskland, og frem til 1978 blev der produceret mere end 180.000 af denne model. I det næste årti, 1980'erne, accelererede tempoet på udviklingen: det startede med Audi Quattro, som var den første serieproducerede bil med permanent firehjulstræk.

1990'erne bød på mange nye modeller fra Audi. Kampen om tronen i luksusklassen startede med Audi A8. Den attraktive Audi A3 skabte røre i kompaktklassen og Audi TT revolutionerede livsstilssegmentet med både Coupe- og Roadster-versionen. Endnu engang lykkedes det Audi at slå tonen an med den innovative Audi Space Frame (ASF): Audi A2, som blev præsenteret i 2000, understregede Audis ekspertise indenfor aluminiumskonstruktion.

Dynamiske toner
Audi startede det nye årtusinde i dynamiske toner med Audi A4 Cabriolet, allroad Quattro, Audi RS4 og Audi RS6. Den ny Audi A4, som bliver introduceret om en måned, vil runde et imponerende år af for Audi. Aldrig før har Audi haft så mange model introduktioner som i 2004 startende med Audi A8 W12, S4 Cabriolet, A6, A3 Sportback.

Hvad der i 1965 startede med "Audi 72" og en produktion på 15.768 Audi modeller, har udviklet sig til en succeshistorie for mærket med de fire ringe med 15 millioner producerede og solgte biler.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.