• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. august 2005 - Pressemeddelelse - Saab

Svensk spritkørsel

Avis er første store aftager af Saabs BioPower miljøbil

Biludlejningsfirmaet Avis har bestilt 400 Saab 9-5 2,0t BioPower - de første 200 er allerede leveret. Biludlejningsfirmaet Avis har bestilt 400 Saab 9-5 2,0t BioPower - de første 200 er allerede leveret.

Pressemeddelelse - Saab
Det store biludlejningsfirma Avis er den første kunde i Sverige, som har fået leverance af Saabs nye miljøvenlige Saab 9-5 2,0t BioPower, der kører på E85 brændstoffet. De første 200 biler er allerede leveret og Avis får de resterende 200 i efteråret.

Avis er den første i en kundekø på 2.500 i Sverige, som gennem de svenske forhandlere har bestilt den nye model.

Hjemmedyrket brændstof
Saab er førende i dette bilsegment ved at kunne tilbyde en bil, der kører på ethanol - et brændstof fremstillet i Sverige og andre lande af afgrøder fra landbruget og biprodukter fra skovene.

Til forskel fra benzin tilføres atmosfæren ikke ved ethanolkørsel højere indhold af kulilte (CO2), som er det stof, der medvirker til den globale opvarmning. Det skyldes, at udstødningen fra kørsel afbalanceres af den mængde CO2, der fjernes fra atmosfæren, når brændstoffets råvare dyrkes.

Valgfrihed
Avis har især lagt vægt på bilens praktiske anvendelse, idet 9-5 BioPower også kan køre på benzin - eller enhver blanding af E85 og benzin - uden justeringer. Der er mange tanke i Sverige, som tilbyder E85 (85 pct. ethanol og 15 procent benzin), men bilen kan altså fortsat køre på benzin alene om nødvendigt.

"Dette er en meget intelligent løsning, og vi er meget glade for at kunne tilbyde vore kunder - hvoraf mange er forretningsfolk - en miljøvenlig bil," siger Hans Larsson, Avis Sverige. "Saab 9-5 BioPower opfylder to af firmaets topprioriteter: miljøvenlighed og sikkerhed."

Billig miljøvenlighed
E85 brændstoffet er 40 procent billigere end benzin i Sverige - og brugere af bilen skal ikke betale miljøafgifter i bykørsel. Hans Larsson fra Avis oplyser også, at Avis sparer forsikringskroner, da Folksam har kåret 9-5 som den sikreste bil i Sverige - og det medfører billigere forsikringer.

Bengt Nilemo, direktør for General Motors Sverige, tilføjer: "Bilejeren får foruden glæden ved at køre miljørigtigt fordelen af at have 20 procent mere motorkraft."



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.