• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. maj 2000 - Hyundai

Hyundai biler i vækst trods generelt fald i bilsalget

Hyundai sælger biler som aldrig før på trods af det danske bilmarkeds kraftige nedgang i årets 3 første måneder.

Efter 1. januar 2000 er "pinsepakkens" stramninger for alvor slået igennem på bilsalget herhjemme. Værst er det gået ud over personbilerne, som i årets første 3 måneder har oplevet et salg, der var henholdsvis 19,2%, 17,5% og 28,2% dårligere end de tilsvarende måneder året før.

Presset på privatøkonomien med højere renter og stigende afgifter har fået danskerne til at købe både færre og mindre biler. Samtidig ser vi mere kritisk på, hvad vi får for hver enkelt krone. Og her står en bil som den nye Hyundai Accent stærkt i billedet. Siden lanceringen i starten af januar har den ligget fast på listen over de mest solgte biler i Danmark - med en 3. plads som foreløbig bedste placering.

Hyundai Accent byder på flot design samt al den plads og komfort, man kan ønske sig af en familiebil i mellemklassen. Selv luksus som aircondition er standard. Og så kan køberen tilmed glæde sig over en pris, der ligger mindst kr. 20.000 under konkurrenter som for eksempel Toyota Corolla og Mazda 323. Penge & Privatøkonomi har da også i sit marts nummer vist at Hyundai Accent er den suverænt mest økonomiske bil i C-klassen.

Global fremgang for Hyundai
Hyundais succes kender tilsyneladende ingen grænser. Gennem de seneste år er salget steget støt over hele verden. Hyundai Motor Company fik således et rekordresultat på 414 milliarder koreanske Won (cirka kr. 2.700 mio.) i 1999. Antallet af solgte biler nåede op på 1.670.000, hvilket svarer til en stigning på 50% set i forhold til 1998. Og med de mange nye modeller, Hyundai har lanceret i starten af dette år, tyder på en fortsat fremgang for Hyundai i Danmark. Foruden den nye Accent og ATOS Prime, kan vi i senere på året forvente at blive præsenteret for Hyundais første store familiebil MPV'en Trajet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.