• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. marts 2006 - Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører

Bilsalget faldt fem procent

Foreløbig opgørelse over personbilssalget i februar

Skoda Octavia toppede salgslisterne i februar med 510 solgte biler. Skoda Octavia toppede salgslisterne i februar med 510 solgte biler.

Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører
En foreløbig opgørelse viser, at salget af personbiler faldt 5 procent fra 9.581 i februar sidste år til 9.149 i år.

De private bilkøbere tegnede sig for 6.542 personbiler i februar mod 6.827 personbiler i februar 2005. Der er således tale om en nedgang på 4 procent.

"Selv om der er tale om foreløbige tal for bilsalget, så er det første gang siden oktober 2003, at vi oplever faldende bilsalg. Vi tror, at det svagt stigende renteniveau og udsigten til yderligere stigninger kan være forklaringen. Set i det lys afventer vi spændt forårsmånedernes bilsalg," siger adm. direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen.

Salget af varebiler stabilt
Der blev indregistreret lidt færre nye varebiler i februar end i samme måned sidste år.

I årets første to måneder er salget dog steget 10 procent sammenlignet med samme periode i rekordåret 2005.

Faldende nyregistrering af lastbiler
Antallet af nyindregistrerede lastbiler faldt med 27 procent i februar. I årets første to måneder er nyregistreringen faldet med næsten 30 procent sammenholdt med samme periode sidste år.

"Det forholdsvis lave antal nyregistrerede lastbiler i begyndelsen af 2006 kan forklares med, at en del nyregistreringer blev fremrykket til 2005 som følge af et lovkrav om digital fartskriver. Vi forventer, at tallene i løbet af 2006 vil vende tilbage til niveauet fra 2005," udtaler Bent Mikkelsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.