• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. september 2006 - Citroën

Citroën gearer op

Ny Citroën C4 giver køreglæden et ekstra gear.

Ny Citroën C4 giver køreglæden et ekstra gear. Ny Citroën C4 giver køreglæden et ekstra gear.

Citroën
E6G er navnet på en ny 6-trins gearkasse, der giver føreren det bedste fra to verdener: Komforten fra automatgear og køreglæden ved en manuel gearkasse.

E6G er en elektronisk styret manuel 6-trins gearkasse, der sætter nye standarder for komfort, køreglæde, brændstoføkonomi og sikkerhed. Det computerstyrede gearskift foregår glidende og smidigt, men samtidig hurtigt og med god respons.

Der er ingen koblingspedal til den nye gearkasse, der fra starten er konstrueret til elektronisk styring. E6G introduceres i Citroën C4 HDi 110, og flere Citroën-modeller vil snart følge efter.

E6G-gearkassen giver føreren frit valg mellem manuel og auto, hvor gearskiftet udføres af en computerstyret skifterobot.

I manuel er det føreren selv, der foretager gearskiftet ved hjælp af vippekontakter bag rattet eller med gearstangen. Ved bykørsel eller på snoet vej er det oplagt at vælge automatisk gearskift, hvor gearkassen selv vælger det bedst egnede gear ud fra køremåde, vejens stigning, motorens omdrejningstal, hastighed og vejgreb.

Hvis føreren foretrækker selv at skifte gear, er der to muligheder: a) Med gearstangen der skubbes frem/tilbage eller b) Med vippekontakter ved rattet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.