• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. maj 2007 - Øresundsbron

Succes med bro

16.000 personer pendler nu dagligt over Øresundsbron

16.000 pendler nu over Øresundsbron hver eneste dag. 16.000 pendler nu over Øresundsbron hver eneste dag.

Øresundsbron
Pendlingen over Øresund stiger stadig med rekordfart. I maj måned vil 16.000 personer dagligt pendle over Øresundsbron. Det er en stigning på 4.000 personer (33 procent) på et år. 60 procent pendler med tog og 40 procent i bil.

Omkring 2.000 rejser over sundet for at studere, og cirka 14.000 pendler mellem bolig og arbejdsplads. Pendlingen er steget dels takket være de mange danskere, der har købt bolig i Malmö-området og har beholdt deres job i Danmark, dels på grund af de mange svenskere der udnytter manglen på arbejdskraft og det højere lønniveau i København. Over 90 procent af pendlerne bor på den svenske side og arbejder i København og omegn.

"Det, som før indvielsen af broen var en vision om et fælles arbejds- og boligmarked, er nu blevet til virkelighed," siger Øresundsbrons markedsdirektør Jacob Vestergaard.

Den arbejdsrelaterede pendling ventes fortsat at stige med hastig takt. I 2020 forventes omkring 40.000 personer at pendle dagligt mellem Malmö og København ifølge en prognose, som Øresundsbrons analyseafdeling har udarbejdet.

Ud over pendlingen over Øresundsbron pendler yderligere 1.500-2.000 personer med færge mellem Helsingborg og Helsingør.

Den hastige vækst i pendlingen er den vigtigste forklaring på, at trafikken på Øresundsbron for syvende år i træk er steget med tocifrede procenttal hvert år. Biltrafikken på Øresundsbron er til dato steget med 21 procent i år sammenlignet med samme periode i 2006.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.