• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. juni 2007 - Suzuki

Lille stigning Grand Vitara

Suzuki neutraliserer det meste af afgiftsstigningen på Grand Vitara

Suzuki har valgt at neutralisere en stor del af afgiftsstigningen på varevogne og har nu prissat Grand Vitara Van inkl. 4x4 og reduktionsgear fra kr. 149.990 ekskl. moms, men inkl. de nye bilafgifter. Suzuki har valgt at neutralisere en stor del af afgiftsstigningen på varevogne og har nu prissat Grand Vitara Van inkl. 4x4 og reduktionsgear fra kr. 149.990 ekskl. moms, men inkl. de nye bilafgifter.

Suzuki
Regeringen imødekom ikke bilbranchens om behovet for en overgangsordning for varevogne i den nye lov om bilafgifter. Suzuki neutraliserer derfor selv det meste af afgiftsstigningen på Danmarks mest populære varevogn, Grand Vitara Van.

Ifølge den nye lov om bilafgifter, der trådte i kraft den 15. juni, skal varevogne med en totalvægt på mere en 2.000 kg gå fra en afgift på 30% til 50%. Dette vil fx gøre Grand Vitara Van på gule nummerplader kr. 30.000-36.000 dyrere end før. Det siger sig selv, at dette vil medføre et fald i salget, et dertil hørende større lager af biler i landet og derved større rentebyrde for importør og forhandler.

Den samlede bilbranche har op til lovens vedtagelse prøvet at vinde regeringens gehør for det rimelige i, at branchen, som det altid er sket ved tidligere ændringer, får en overgangsordning for biler, der er på lager eller er på vej fra fabrikkerne. Og som er købt hjem i tillid til gældende lov og regler.

Men regeringen har valgt ikke at imødekomme dette. Derfor har Suzuki Bilimport Danmark A/S, i samarbejde med den japanske fabrik og de danske forhandlere, valgt at neutralisere en stor del af afgiftsstigningen på de biler, der er i landet eller er på vej hertil.

Priserne i Grand Vitara Van programmet løftes derfor kun med kr. 10.000-14.000 i forhold til priserne før den nye afgiftslov, og der skæres derfor ca. kr. 20.000 af den ventede stigning.
Simpelthen for at etablere et prisniveau, hvor der forventes et større salg og en hurtigere omsætning af lageret.  

De nye priser betyder, at Grand Vitara Van med 140 hk benzinmotor nu kan tilbydes fra kr. 149.990 + moms (kr. 175.078 inkl. moms) og med 129 hk dieselmotor fra kr. 189.990 + moms (kr. 222.270 inkl. moms), og Suzuki forventer derfor at kunne bibeholde et højt salg af Grand Vitara Van modellen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.