• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. oktober 2007 - Peugeot

Godt salg i august

Bilimportørerne melder om stigning i salget af personbiler

Peugeot 206 blev augusts bestseller med 566 solgte biler. Peugeot 206 blev augusts bestseller med 566 solgte biler.

De Danske Bilimportører
I august 2007 var der en stigning i salget af personbiler på 9 % i forhold til august måned sidste år, og dermed er der nu for anden måned i træk en stigning i salget af personbiler. I månederne april, maj og juni var der et fald i salget af personbiler på 10 % i sammenligning med de samme måneder sidste år. I årets første 8 måneder er der samlet set solgt 1 % færre personbiler end i samme periode i 2006.

"Hen over sommeren er der blevet solgt flere personbiler end sidste sommer, og på trods af nedgangen i forsommeren, er det samlet set solgt næsten lige så mange personbiler i år som sidste år. Markedet har nu igen stabiliseret sig efter den turbulens, der var i kølvandet på forårets omlægning af bilafgifterne. 2007 ser dermed ud til at kunne blive et godt år for salget af personbiler," siger adm. direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen.

Fald i salget af varebiler fortsætter
I august 2007 blev der solgt 27 % færre varebiler end i august måned sidste år, og det er særligt salget af varebiler til private, der er faldet. De sidste tre måneder er der solgt 60 % færre varebiler til private, mens der er solgt 7 % færre til erhverv i sammenligning med samme periode sidste år.

Det er især salget af varebiler på mellem 2,0 og 2,5 tons, som er faldet. For varebiler i denne vægtklasse ligger salget i juni-august 48 % lavere end i de samme måneder i 2006. Salget af de store varebiler på over 3 tons er derimod steget, og det samme gælder salget af de små varebiler på under 2,0 tons.

"I de seneste tre måneder er der solgt ca. 3.200 færre varebiler end i samme periode sidste år, og selvom der er en stigning for visse typer af varebiler, er det ikke nok til at opveje faldet i de øvrige kategorier. Tidligere blev der stort set ikke solgt varebiler på under 2,0 tons, men vi ser nu en øget interesse for de små varebiler. Indtil videre er der kun indregistreret et begrænset antal, men det bliver spændende at følge, hvordan dette marked udvikler sig i de kommende måneder," udtaler Bent Mikkelsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.