• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. oktober 2007 - Volkswagen

Femstjernet Tiguan

VW's nye Tiguan opnår flotte resultater ved NCAP

Euro NCAP er et uafhængigt crashtest-program Euro NCAP er et uafhængigt crashtest-program

Volkswagen
Allerede inden den er kommet på markedet, har den europæiske organisation NCAP (European New Car Assessment Programme) sikkerhedstestet Tiguan og resultatet er meget tilfredsstillende. Hermed fortsætter Tiguan den gode tradition, der blev grundlagt af Golf, Touran, Passat og Touareg.

Ved NCAPs bedømmelse, bliver bilen vurderet inden for tre sikkerhedsområder: passagersikkerhed (primært på forsæderne), børnesikkerhed og fodgængersikkerhed. Tiguan har i de tre kategorier opnået hhv. 5, 4 og 2 stjerner.

En af årsagerne til Tiguans høje sikkerhed er bilens karosseristruktur med en meget stabil passagerkabine, effektive deformationszoner og tilpassede sikkerhedssystemer. Karosseriet er specialkonstrueret til at give passagererne optimal beskyttelse ved sammenstød. Men også de mange systemer der assisterer føreren af bilen, bidrager aktivt til sikkerheden: fx ABS; ESP med bremseassistent , ASR, EDS og MSR, for blot at nævne nogle af Tiguans bogstavskombinationer.

I bilens indre sørger samspillet mellem karosseriet og forskellige selestrammer-systemer for at minimere passagerernes udsathed. Alle siddepladser er udstyret med trepunkts sikkerhedsseler. På vinduespladserne - både for og bag - er selerne konstrueret sådan, at brystet ikke overbelastes i en kritisk situation.

Optimal beskyttelse for fører og forsædepassager ved et frontalsammenstød, sørger kombinationen af airbags og selestrammer for. Forsædernes hovedstøtte er designet til at yde optimal beskyttelse af hals og nakke ved en eventuel påkørsel bagfra Børnesikkerheden er - som altid hos Volkswagen - højt prioriteret. Isofix samt airbags ved bagsæder og i siderne er derfor standard i Tiguan.

Intelligent sikkerhed
Hvis uheldet er ude, er Tiguan "intelligent" indrettet: De enkelte systemer kommunikerer med hinanden, så når en airbag er udløst, går katastrofeblinket i gang, låste døre låses op, lyset i kabinen tændes og tilførsel af brændstof ophører.

Da man udviklede Tiguan spillede fodgængersikkerheden også en rolle. Relevante dele af fronten blev udfærdiget under hensyntagen til fodgængersikkerheden , og særligt den indre beklædning af motorrummet er blevet optimeret. Således er der blevet indbygget et blødt skummateriale under kofangerbeklædningen.

Euro NCAP repræsenterer en række europæiske trafikministerier, bilklubber og forsikringsselskaber. De aktuelle testresultater kan alle læses på hjemmesiden: www.euroncap.com.

Tiguan får danmarkspremiere på "Biler for Alle" i Herning, 25.-28. oktober.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.