• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. februar 2001 - BMW

Succes med super-BMW

M5 sælger tre gange bedre end sin forgænger

De magiske nul til hundrede klares på kun 5,3 sekunder. De magiske nul til hundrede klares på kun 5,3 sekunder.

Siden den nye model BMW M5 blev introduceret i oktober 1998 er der på verdensplan solgt hele 11.867 eksemplarer - et antal, som det tog forgængeren tre gange så lang tid at nå. Og det gør den til den mest succesrige BMW M-model nogensinde.

- Det er åbenbart lykkedes at skabe en bil på et højt dynamisk plan, som er blevet en succes nærmest "over natten". Salgstallene bekræfter teorien om, at et produkt, som præcist imødekommer kundernes forventninger, skaber sit eget marked, siger Adolf P. Prommesberger, der er øverste chef for BMW M.

Sportsvogn i sedanklæ'r
BMW M5 har samme præstationsniveau som en fuldblods sportsvogn. Med 400 hestekræfter klares accelerationen fra 0 til 100 km/t på kun 5,3 sekunder. Fra 80 til 120 km/t i fjerde gear på 4,8 sekunder.

Den første BMW M5 kom på markedet i 1984. Den 3,5 liter store sekscylindrede motor ydede 286 hestekræfter. Efterfølgeren kom på gaden i 1988. Motoren var nu på 3,6 liter og ydede 340 hestekræfter. Senere blev motoren opgraderet til 3,8 liter. Denne model fandtes også i en eksklusiv touringversion.

Siden 1984 er der produceret cirka 26.000 enheder. Det giver M5 en ganske enestående lederposition i dette ganske særlige segment.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.