• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. december 2007 - Forbrugerstyrelsen

Godt at lease dyre og halvdyre biler

Privatleasing kan betale sig med biler over 230.000 kroner

Ford Mondeo er en populær leasingbil. Ford Mondeo er en populær leasingbil.

Bilpriser.dk

Forbrugerstyrelsen har offentliggjort en test, der viser, at din økonomi og dit kørselsbehov er afgørende for, om leasing kan betale sig.
 
Leasing kan generelt set betale sig, hvis du leaser en bil i en dyrere prisklasse, for eksempel en BMW eller Mercedes. Af de leasingtilbud, der er blevet undersøgt i testen, kan det betale sig at lease alle biler til en nypris over 450.000 kroner. Der er ingen biler under 230.000 kroner, det kan betale sig at lease. 

Hvad angår de biler, som prismæssigt set ligger mellem 230.000 og 450.000 kroner, så afhænger den økonomiske fordel eller ulempe ved leasing af de enkelte udbyderes tilbud. Men det afhænger blandt andet af, hvilken rente, man kan opnå i banken. Og det afhænger af det værditab, man vil få på en given model ved køb. Men det kan man på www.forbrug.dk lave en beregning på, da de har skabt en prisberegner, der sammenligner køb med leasing. 
 
28 selskaber, der i maj 2007 udbød privatleasing, er med i testen. Flere er kommet med siden, blandt andre Nordania Leasing, der tilbyder privatleasing til medarbejdere i de firmaer, der har lavet aftaler om firmaleasing med Nordania Leasing,

Top 5 ser således ud:
1. Fleggaard Leasing
1. Sølvsten Biler
2. Bilia-Scaniadam
3. TT Autoleasing
4. BMW Financial Services
 
Privatleasingudbyderne har i testen i gennemsnit fået 2,3 point på en skala fra 1-5, hvor 5 er den bedste placering.
 
Udbyderne er dermed lidt under middelværdien på 2,5 point. Leasingudbydernes placering afhænger af en kombination af pris, fleksibilitet og gennemsigtighed i ydelserne. Jo højere driftsomkostninger, jo mindre fleksibilitet og information, des lavere placering.
 
11 pct. (3) af de undersøgte leasingudbydere fik mellem 0-0,99 point.
21 pct. (6) opnåede 1-1,99 point.
54 pct. (15) fik mellem 2-2,99.
7 pct. (2) tildeltes 3-3,99 point.
7 pct. (2) af selskaberne fik 4-4,99 point.
 
Tallene viser, at 46 pct. (13) af leasingudbydere fik en middelkarakter på 2,5 point eller mere, mens kun 14 pct. (4) fik mere end 3 point.
 
Omvendt viser undersøgelsen, at mere end halvdelen (54 pct.) har fået færre end 2,5 point. Den primære årsag til den lave pointscore er manglende information og lav gennemsigtighed i tilbudsbrevet/kontrakten.

Formanden for brancheforeningen Finans og Leasing, direktør Christian Brandt, er godt tilfreds med testen:
"Det er godt, at der er nogen, der interesserer sig for området. Og det er godt, de fokuserer på, at der skal være sammenlignelighed og gennemsigtighed. Vi er også interesseret i, at kunderne er tilfredse, og det er de kun, hvis de kan gennemskue, hvad de går ind til", siger han til Bilpriser.dk 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.