• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. februar 2008 - Autocom.dk A/S

Autocom.dk i gazelleprogram

Autocom med i GazelleGrowth-program for at afsøge USA-potentiale

Amerikanerne skal måske også kunne sælge deres bil på en Autorola-auktion Amerikanerne skal måske også kunne sælge deres bil på en Autorola-auktion

Autocom.dk A/S
Den stærkt voksende bilauktions-koncern Autocom.dk A/S i Odense, hvis forretningskoncept er auktion af brugte biler på nettet, udpeges i dag til at deltage i anden runde af Videnskabsministeriets GazelleGrowth-program.
Kun 11 danske virksomheder er udvalgt til at deltage i programmet, og de vil undervejs få del i
et rådgivnings- og udviklingsprogram til en værdi af i alt 32 millioner kroner. I løbet af en 14 måneders periode vil internationalt anerkendte eksperter i markedsundersøgelser, planlægning og marketing klæde Autocom.dk A/S og de 10 øvrige deltagere på til at gå ind i USA.
” Det kan da ikke nægtes, at vi er lidt stolte af den anerkendelse, der ligger i at være blandt de 11 udvalgte. Men vi har jo også vist, at vi med vores vækst og vore ambitioner hører til i
ligaen af gazelleselskaber”, siger administrerende direktør Peter Grøftehauge.
Virksomheden er på godt et år vokset fra 60 til 130 medarbejdere, og en stribe nye udenlandske datterselskaber under navnet Autorola er åbnet i den periode. Koncernen har nu online bilauktioner i 12 europæiske lande.
”Og vi stopper ikke her. Vi vil også etablere os udenfor Europa i år. Vi vil være den førende online bilauktionsvirksomhed. Jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne nå op på 500 ansatte og en omsætning, der matcher det”, tilføjer han.
I den forbindelse er det også naturligt at rette øjnene mod USA, hvor et nysalg af biler på p.t. 16 millioner om året udgør et enormt potentiale. Når folk køber nye biler, skal de jo sælge den gamle.

Det er lidt af et nåleøje, Autocom.dk A/S er kommet gennem for at blive udpeget til GazelleGrowth-programmet. Selskabet har nøje skullet dokumentere sine kompetencer og
udviklingspotentiale, og det er blevet vurderet af et stærkt ekspertpanel bestående af en række danske og internationale kapaciteter. Det drejer sig om danskeren A. Daniel Meiland, Honory
Chairman of Egon Zehnder International, New York, danskeren Jørgen Thorball, CEO hos Novozymes og stifter af Innovationsrådet, amerikaneren Carl J. Schramm, CEO i Ewing Marion Kaufmann Foundation, USA, hans suppleant, vicepræsident Lesa Mitchell, Kaufmann Foundation, englænderen Simon Jones, eks-CEO hos MIT Lab Europe samt danskeren Morten Boel Sigurdsson, administrerende direktør i Omada, der i 2004 blev kåret til Danmarks bedste iværksættervirksomhed.
Udpegningen af de 11 virksomheder markeres ved et start-arrangement i Symbion Science Park i København i dag.

Fakta om GazelleGrowth

·    GazelleGrowth er indstiftet af Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Innovation.
·    Programmet løber i tre år, og der er afsat 32 mio. kr. til det.
·    Første udvælgelsesrunde er overstået. Her blev vinderne 3shape, Agnitio, Capasystems, Catglobe, Conscius, NoiseLimit og MediaNet.
·    I anden runde er 11 selskaber udvalgt, heriblandt Autocom.dk A/S.
·    De udvalgte selskaber skal først gennem en intensiv periode på fire måneder, hvor der sættes fokus på produktets værdi for markedet, hvilke kunder, der får størst udbytte af produktet og hvordan man bedst leverer produktets værdi til markedet. Herefter følger en periode på 10 måneder, hvor de udvalgte selskaber støttes i at føre deres strategi på det nordamerikanske marked ud i livet, blandt andet ved møder med udvalgte
erhvervsfolk i USA.

Se også: www.gazellegrowth.com








BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.