• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. marts 2008 - Mazda

Wankel-motoren lever

Mazda RX-8 vil også komme i en 2009-udgave

Mazda RX-8 - hvis man vil have en ny bil med Wankel-motor, så er det den Mazda RX-8 - hvis man vil have en ny bil med Wankel-motor, så er det den

Mazda
Hvis man er i New York mellem den 19. og 30. marts, og er man bilinteresseret, så kunne man jo besøge New York Motor Show i Jacob Javits Convention Center. Her vil man kunne se verdens eneste "nulevende" bil med Wankel-motor, Mazda RX-8 i 2009-trim. Den lidt rå firedørs, firesæders coupé er blevet opfrisket ude og inde, men det er stadig en twin-rotationsmotor, opfundet af Felix Wankel, der snurrer under motorhjelmen. Modellen blev introduceret i 2003 efter Mazdas Le Mans-sejr i 2001, den eneste Le Mans-sejr, nogen japansk bilfabrik nogensinde har fået. Mazda har solgt to mio. biler med Wankel-motorer og er den eneste producent. Og motoren er stadig en del af Mazdas fremtidsplaner, lyder det.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.