• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. marts 2008 - Chevrolet

Chevrolet går 63,7 km/l

Chevrolet er overraskende langt fremme med hybridbil

Fra Chevrolets hjemmeside Fra Chevrolets hjemmeside

Chevrolet/Bilpriser.dk
Chevrolet har kastet sig overraskende kraftigt ind i udviklingen af hybridbiler. Chevrolet Volt hedder den konceptbil, som med lithium-ion-batterier skal kunne klare daglig pendling på to gange 32 km uden at bruge andet end strøm. Ud fra amerikanske strøm- og benzinpriser og ud fra sammenligninger med almindelige biler "over there" skulle det give en besparelse på 4.300 kroner om året. Det er jo umiddelbart ikke imponerende, men da da de danske benzinpriser er væsentligt højere end de knap tre kroner per liter, som en amerikaner giver, er besparelsen nok tre gangere højere i Danmark - selv om strømpriserne også er højere i Danmark.

Når Volt'en har kørt de 64 km, den kan på strøm, begynder en motor at lave strøm. Den kører enten på biodiesel, E85 (benzin plus sprit) eller benzin. På lange ture vil den kunne køre 1030 km på en fuld optankning strøm og brændstof. Her vil den køre 21,2 km/l, men så er der også regnet med, at batterierne har været fuldt opladet.

Hvis man har et forbrug på f.eks. 96 km om dagen, kører Volt'en hele 63,7 km/l. Heri er også medregnet helt opladede batterier. Og så begynder det jo at være interessant, også for os europæere.

Tilbage til nyhedsoversigten

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.